Rubrik tekent strategische overeenkomst met Microsoft

Rubrik tekent strategische overeenkomst met Microsoft

18-08-2021 | door: Witold Kepinski

Rubrik tekent strategische overeenkomst met Microsoft

Rubrik gaat een strategische samenwerking aan met Microsoft. Met de overeenkomst willen Rubrik en Microsoft co-engineeringprojecten stimuleren met geïntegreerde Zero Trust-oplossingen voor gegevensbescherming, gebouwd op Microsoft Azure. Zo komen beide bedrijven tegemoet aan de groeiende behoefte van klanten om zich te beschermen tegen ransomware-aanvallen, waarvan het aantal jaarlijks exponentieel toeneemt. Microsoft doet tevens een aandeleninvestering in Rubrik.

Nieuw niveau
Rubrik en Microsoft bieden databescherming voor Microsoft 365 en de hybride cloud en geïntegreerde cloudservices op Microsoft Azure. Van origine pakt Rubrik de meest urgente data-uitdagingen van ondernemingen aan: snel herstel van ransomware, automatisering van gegevensverwerking en de migratie van data naar de cloud. De samenwerking tussen Rubrik en Microsoft zorgt voor een verbetering van het aanbod en biedt Zero Trust-gegevensbescherming voor hybride cloudomgevingen die datacenter, edge en cloud omvatten, inclusief Microsoft 365.

Met Rubrik en Microsoft kunnen belangrijke applicaties zoals SAP, SQL, Oracle, VMware en enterprise NAS-workloads bescherming en automatisering nauw integreren met Azure. Dit is van cruciaal belang omdat klanten hun digitale transformatie versnellen. Door samen te werken met Microsoft, helpt Rubrik klanten deze prioriteiten aan te pakken en tegelijkertijd de flexibiliteit te bieden om data naar de cloud te migreren met een verbeterde efficiëntie.

Overstap naar de cloud
De overeenkomst bouwt voort op de langdurige samenwerking tussen Rubrik en Microsoft, die wereldwijd meer dan 2.000 wederzijdse klanten ondersteunt. De twee bedrijven hebben een aanzienlijke groei en acceptatie van klanten doorgemaakt in belangrijke branches en sectoren.

"Als pionier in Zero Trust Data Management helpt Rubrik internationale organisaties bij het beheren van hun data en het herstellen van ransomware", zegt Bipul Sinha, medeoprichter en CEO van Rubrik. "Samen met Microsoft bieden we nauw geïntegreerde gegevensbescherming aan. Daarnaast versnellen én vereenvoudigen we de reis van onze klant naar de cloud."

Nick Parker, Corporate Vice President, Global Partners Solutions bij Microsoft: "Klanten in verschillende sectoren migreren naar de cloud om transformatie te stimuleren en groei te realiseren. End-to-end applicatie- en databeheer is enorm belangrijk voor zakelijk succes, en we zijn van mening dat de integratie met Rubrik's Zero Trust Data Management-oplossingen het voor klanten gemakkelijker maakt om hun digitale veerkracht te vergroten.”

Terug naar nieuws overzicht
Software