Witold Kepinski - 19 augustus 2021

Oaktree neemt High Tech Campus Eindhoven over

Oaktree neemt High Tech Campus Eindhoven over image

High Tech Campus Eindhoven krijgt een nieuwe eigenaar. Er is overeenstemming bereikt over de verkoop van de Campus van investeerder Marcel Boekhoorn aan fondsen beheerd door Oaktree Capital Management (Oaktree); de afronding van de transactie zal rond september/oktober van dit jaar plaatsvinden. De nieuwe investeerder zet zich in om de Campus de komende jaren te laten groeien en veel bestaande en nieuwe huurders te helpen hun bedrijf te versnellen. Moderne ruimte biedt een aantrekkelijke omgeving voor innovatieve bedrijven. De deal heeft naar verluidt een waarde van 1,1 miljard euro aldus Het Financieele Dagblad.

Al het tactische en operationele Campusbeheer blijft de verantwoordelijkheid van het huidige HTCE Site Management-team onder leiding van Jan Willem Neggers en Freek Smolders, zodat de continuïteit van alle activiteiten is gegarandeerd.

”We zijn blij dat we Oaktree hebben gevonden als onze nieuwe investeerder. Oaktree heeft een diepgaande ervaring in wetenschapsparken en zet zich in om ons te helpen HTCE naar de volgende ontwikkelingsfase te brengen”, zegt Jan Willem Neggers, Managing Director bij HTCE.

“We zijn verheugd om te kunnen investeren in HTCE, een van de beste wetenschaps- en technologieparken in Europa. We zetten ons in om het park uit te breiden, een deel van de bestaande gebouwen te moderniseren en het hightech-ecosysteem verder te ontwikkelen. We zijn blij om lid te worden van de Brainport-community”, zegt Hermann T Dambach, Managing Director bij Oaktree.

'Superdeal'

Boekhoorn kocht de High Tech Campus Eindhoven in 2012 voor naar verluid zo'n 425 miljoen euro. Hoeveel de campus nu heeft opgeleverd wil Boekhoorn in een reactie aan Quote niet zeggen. Wel spreekt hij van een 'superdeal'.

De overname wordt naar verwachting in september of oktober van dit jaar afgerond. De nieuwe investeerders wil de campus de komende jaren laten groeien en zowel huidige als nieuwe huurders helpen hun business te laten groeien.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!