Cisco sluit boekjaar af met meer omzet en winst

Chuck Robbins, CEO van Cisco

19-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco sluit boekjaar af met meer omzet en winst

Cisco rapporteert de resultaten over het vierde kwartaal en het fiscale jaar voor de periode eindigend op 31 juli 2021. Cisco rapporteerde een omzet in het vierde kwartaal van 13,1 miljard dollar, dat is een stijging van 8 procent. De nettowinst steeg met 14 procent naar 3 miljard dollar.

De omzet voor het hele boekjaar steeg met 1 procent naar 49,8 miljard dollar. De winst over het hele boekjaar daalde met 6 procent naar 10,6 miljard dollar.

Cisco ziet meer vraag naar IT-producten maar heeft net als andere leveranciers te maken heeft met een tekort aan componenten. Dit kan de toeleveringsketen in de eerste helft van Cisco's fiscale jaar 2022 beïnvloeden.

"We blijven een groot momentum in ons bedrijf zien, aangezien klanten hun organisaties willen moderniseren voor flexibiliteit en veerkracht", aldus Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "De vraag naar Cisco-technologie is sterk en onze prestaties in het vierde kwartaal zijn de hoogste groei in productorders in meer dan tien jaar. Met de kracht van ons portfolio zijn we goed gepositioneerd om onze klanten te helpen hun digitale transformatie te versnellen en te gedijen in een hybride wereld."

"We presteerden uitzonderlijk goed en leverden sterke resultaten op het gebied van omzet, non-GAAP netto-inkomsten, non-GAAP EPS en record operationele cashflow", aldus Scott Herren, CFO van Cisco. "Onze prestaties weerspiegelen de impact van onze investeringen in sterke groeimogelijkheden, resulterend in een sterke groei van onze productorders. Terwijl we onze bedrijfsmodeltransformatie blijven stimuleren naar meer terugkerende inkomsten, hebben we nu meer dan 30 miljard dollar aan resterende prestatieverplichtingen opgebouwd."

Terug naar nieuws overzicht
Security