Wouter Hoeffnagel - 23 augustus 2021

Omvangrijke diefstal bij cryptoexchange Liquid

Omvangrijke diefstal bij cryptoexchange Liquid image

Cryptoexchange Liquid is getroffen door een omvangrijke diefstal. Onbekenden hebben voor zo'n 91,35 miljoen dollar (zo'n 78 miljoen euro) aan cryptovaluta gestolen.

Dit meldt Liquid op zijn eigen website, waar het updates geeft over de situatie. Het is onduidelijk hoe de aanvallers de systemen van Liquid zijn binnengedrongen. De cryptovaluta is gestolen uit wallets van gebruikers van de exchange. In totaal is 91,35 miljoen dollar aan valuta overschreven naar wallets van de aanvallers.

Deel van de buit bevroren

Liquid stelt dat 15,13 miljoen dollar aan Ethereum succesvol is bevroren, waardoor de aanvallers hier niet meer bij kunnen. De exchange meldt te hopen dat meer geld kan worden veiliggesteld.

Op dit moment zijn als maatregel alle crypto-opnames en -stortingen bij Liquid geblokkeerd. De exchange gaat deze opnames en stortingen gefaseerd weer mogelijk maken, waarbij de timing wordt gecommuniceerd via zijn blog en Twitter. Daarnaast adviseert Liquid gebruikers met klein het wallet-adres dat zij voor stortingen gebruiken te valideren voordat zij valuta overschrijven. Dit adres wordt voor de meeste valuta als veiligheidsmaatregel gewijzigd.

Meer informatie en de laatste updates over de situatie zijn hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!