Epson breidt EcoTanker printers uit

25-08-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Epson breidt EcoTanker printers uit

Epson breidt zijn assortiment zakelijke EcoTank-printers uit met de lancering van de eerste multifunctionele A3 EcoTank-producten, die zowel in kleur als zwart-wit op A3-formaat kunnen afdrukken: de EcoTank Pro ET-16680 en de ET-M16680. Deze oplossingen zonder cartridges garanderen langdurig, probleemloos afdrukken zonder vervanging of opslag van cartridges en bieden een energiezuinig alternatief voor laserprinters.

“Deze producten met minimale gebruikersinterventie zijn ideaal voor elk bedrijf dat op duurzame wijze wil afdrukken op grotere A3-formaten”, zegt Gerrit Bleeker, Consumer Sales Manager Nederland bij Epson Europe. “Deze Heat-Free inkjetprinters gebruiken tot 83% minder stroom dan laserprinters en maken gebruik van inkttanks met een hoge capaciteit, waardoor u minder tijd hoeft te besteden aan voorraadbeheer. Bovendien wordt zo de creatie, verzending en afdanking van cartridges geëlimineerd. In plaats daarvan worden ze bijgevuld met inktflessen met een hoge capaciteit en leveren ze zo tot wel 7.500 zwart-wit- en 6.000 kleurenafdrukken.”

Deze schone producten kunnen via open connectiviteit eenvoudig worden geïntegreerd in een veilige print workflow en bieden zowel lage kosten per pagina als lage totale eigendomskosten. En ze zijn ideaal voor het verhogen van de efficiëntie onder kleine werkgroepen met een eerste afdruktijd van slechts 5,5 seconden.

“Nu ze na een periode van verandering opnieuw de balans opmaken, zijn veel bedrijven op zoek naar manieren om duurzaamheidsinitiatieven te ontplooien. De keuze voor de Heat-free inkjettechnologie van Epson in plaats van een laserprinter is een voorbeeld van een kleine verandering die een groot verschil kan maken en steun biedt aan de inspanningen van eindgebruikers om het stroomverbruik en het afval gerelateerd aan afdrukbenodigdheden te verminderen”, concludeert Bleeker.

Terug naar nieuws overzicht