DSD Europe en CloudLand overgenomen door Enreach

Stijn Nijhuis

DSD Europe en CloudLand overgenomen door Enreach

Thijs van de Moosdijk

25-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

DSD Europe en CloudLand overgenomen door Enreach

Enreach, moederbedrijf van onder andere Voiceworks, neemt software distributiegroep DSD Europe en CloudLand (DSD) over. DSD levert IT, security en andere cloudproducten aan meer dan 5.000 Europese resellers via hun eigen cloud marktplaats.

De combinatie van DSD en Enreach creëert nieuwe kansen voor kennisdeling en cross-selling van geïntegreerde IT- en telecomproducten en diensten, meldt Enreach. Onder meer voor resellers en eindgebruikers in de verschillende branches. De overname is een belangrijke stap in de groeistrategie van Enreach op het gebied van digitale transformatie, versneld door onder meer de toename van het thuiswerken en daarmee de vraag naar cloudgebaseerde samenwerkingsoplossingen.

One-stop-shop

“Na onze recente overname van Go2theCloud, een Microsoft Cloud Service Provider, vergroot de overname van DSD de mogelijkheid om onze bestaande resellers een one-stop-shop oplossing te bieden voor alle digitale transformatiebehoeften van klanten”, zegt Stijn Nijhuis (blauw colbert op foto), CEO bij Enreach. “DSD heeft de schaalgrootte en expertise die wij nodig hebben om onze strategie uit te voeren en snel nieuwe business op te schalen voor geïntegreerde productiviteitstools en -services. Als snelgroeiende partner van Microsoft en aanbieder van andere softwareoplossingen voor IT-resellers en Managed Service Providers (MSP’s) in heel Europa, is DSD een unieke strategische match met Enreach. We zijn daarom enorm verheugd om DSD in onze groep te verwelkomen.”

DSD Europe is opgericht in 2009 en maakte de digitale distributie van verschillende softwaremerken mogelijk. Na lancering van DSD’s eigen cloud marktplaats ontwikkelde het bedrijf zich snel tot provider van digitale software en cloud services voor IT-resellers en MSP’s, met een grote focus op het Microsoft-ecosysteem.

Met DSD breidt Enreach haar portfolio uit tot een geïntegreerd UC- en Productivity Cloud Services-aanbod voor partners. Het bedrijf richt zich hierbij initieel op Nederland, maar op termijn mogelijk ook België en Frankrijk. Thijs van de Moosdijk, CEO en mede-oprichter, blijft verantwoordelijk voor de bestaande DSD-partners en blijft samen met zijn managementteam nieuwe groei-initiatieven stimuleren in Nederland en de rest van Europa. Thijs van de Moosdijk rapporteert aan Terry Aurik (CEO van Enreach Nederland) en Martin Classen (CPO Enreach).

Van de Moosdijk: “DSD Europe en CloudLand zijn bewezen spelers op de markt, die een snelle groei doormaakten in zowel bestaande als nieuwe markten. DSD’s eigen ontwikkelde cloud marktplaats faciliteert IT-resellers en MSP’s in het aanbieden van software aan eindgebruikers, op een Software-as-a-Service-basis, en maakt aankoop, activatie en management van software en cloud services gemakkelijk. Met de convergentie van telecom- en IT-kanalen in de markt biedt Enreach onze bestaande partners de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier telecomdiensten aan hun portfolio toe te voegen. In de toekomst helpt ons aanbod Enreach’ partners hun IT-services verder te laten groeien en maakt het hen de one-stop-shop IT-leverancier voor hun klanten. Met meer dan veertig software- en cloudmerken op onze marktplaats bieden we gepersonaliseerde services aan onze partners, met wie we sterke relaties onderhouden. Dat past perfect bij Enreach’ doelstelling: ‘working wonders’ voor alle klanten.”

De overname is ondersteund door investeringsmaatschappij Waterland.

Terug naar nieuws overzicht
Software