Salesforce boekt sterke omzetgroei in tweede kwartaal 2021

Marc Benioff, voorzitter en CEO van Salesforce

27-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Salesforce boekt sterke omzetgroei in tweede kwartaal 2021

Salesforce, speler in CRM, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van fiscaal 2022, eindigend op 31 juli 2021. De totale omzet in het tweede kwartaal bedroeg 6,34 miljard dollar, een stijging van 23% op jaarbasis en 21% in constante valuta. De nettowinst bedroeg 535 miljoen dollar.

De inkomsten uit abonnementen en ondersteuning voor het kwartaal bedroegen 5,91 miljard dollar, een stijging van 22% op jaarbasis. Professionele diensten en andere inkomsten voor het kwartaal bedroegen 0,43 miljard dollar, een stijging van 37% op jaarbasis.

"Nu bedrijven en overheden over de hele wereld hun digitale transformaties blijven versnellen, hebben we ons vijfde fenomenale kwartaal op rij gerealiseerd", zegt Marc Benioff (foto), voorzitter en CEO van Salesforce. “Salesforce heeft nog nooit een betere uitvoering of meer momentum gezien. Ons Customer 360-platform wordt nu gevoed door een kudde eenhoorns die perfect is ontworpen voor deze volledig digitale wereld. Sales, Service, Marketing & Commerce, Platform, Tableau, MuleSoft en nu Slack zijn allemaal producten van meer dan een miljard dollar die klantensucces leveren als geen ander bedrijf.”

"We hadden opnieuw een opmerkelijk kwartaal van top- en bottomline-prestaties, waardoor dit een indrukwekkende eerste helft van dit fiscale jaar is", aldus Amy Weaver, President en CFO. “We overtroffen onze financiële verwachtingen in het kwartaal, bereikten recordniveaus van nieuwe contracten en zagen een sterke vraag in onze portefeuille. En we zijn verheugd om voort te bouwen op het momentum van Slack met de kracht van onze twee bedrijven nu samen.”

Lees meer details op de website van Salesforce.

Terug naar nieuws overzicht