Witold Kepinski - 27 augustus 2021

NetApp boekt meer omzet met Public en Hybrid Cloud toepassingen

NetApp boekt meer omzet met Public en Hybrid Cloud toepassingen image

NetApp heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 30 juli 2021. De omzet bedroeg 1,46 miljard dollar, dat is meer vergeleken met de 1,3 miljard dollar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2021. De nettowinst steeg van 77 naar 202 miljoen dollar.

De Hybrid Cloud omzet bedroeg 1,38 miljard dollar, dat is meer vergeleken met 1,27 miljard dollar in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2021. Public Cloud-omzet bedroeg 79 miljoen dollar, dat is meer vergeleken met de 31 miljoen dollar in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2021.

"Voortbouwend op ons versnellende momentum van vorig jaar, zijn we goed begonnen aan fiscaal 2022, met een sterke omzet, brutomarge en operationele hefboomwerking voor het hele bedrijf", aldus George Kurian (foto), chief executive officer van NetApp. “Initiatieven voor cloud- en digitale transformatie blijven topprioriteiten voor klanten en onze resultaten onderstrepen de waarde die we aan klanten bieden in een hybride, multi-cloud, datagestuurde wereld. Met gerichte uitvoering en bewezen leiderschap geven we de industrie een nieuwe vorm. We hebben dit kwartaal een aantal innovatieaankondigingen gedaan en we zullen toonaangevende capaciteiten op de markt blijven brengen, waardoor onze gedifferentieerde positie in cloud en software verder wordt versterkt.”

In het eerste kwartaal van boekjaar 2022 introduceerde het bedrijf twee segmenten voor financiële rapportagedoeleinden: Hybrid Cloud en Public Cloud:

Hybrid Cloud biedt een portfolio van storage- en datamanagementoplossingen die klanten helpen bij het bouwen en integreren van on-premises en private cloudomgevingen. Dit portfolio is ontworpen om te werken met openbare clouds om het potentieel van hybride, multi-cloudactiviteiten te ontsluiten. Hybrid Cloud bestaat uit software, hardware en gerelateerde ondersteuning, evenals professionele en andere diensten.

Public Cloud biedt een portfolio van producten die voornamelijk as-a-service worden geleverd, inclusief bijbehorende ondersteuning, en beschikbaar worden gesteld op 's werelds toonaangevende clouds. Dit portfolio omvat opslagservices, cloudautomatiserings- en optimalisatieservices en monitoringservices voor cloudinfrastructuur.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!