HP boekt meer omzet dankzij sterke vraag naar printers

Enrique Lores, HP President en CEO

27-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP boekt meer omzet dankzij sterke vraag naar printers

HP rapporteert zijn fiscale resultaten voor het derde kwartaal 2021. De omzet steeg met 7 procent naar 15,3 miljard dollar. De winst is met 51 procent gestegen naar 1,1 miljard dollar.

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 10,4 miljard dollar, stabiel op jaarbasis (3% gedaald in constante valuta) met een operationele marge van 8,4%. De netto-omzet van consumenten steeg met 3% en de netto-omzet van Commercieel daalde met 1%. Het totale aantal eenheden bleef gelijk, notebooks stegen met 2% en desktops daalden met 7%.

De netto-inkomsten van Printing bedroegen 4,9 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis (een stijging van 22% in constante valuta) met een operationele marge van 17,6%. De totale hardware-eenheden daalden in het algemeen met 4%, waarbij de consumenteneenheden met 8% daalden en de commerciële eenheden met 29%. De netto-omzet van consumenten steeg met 15% en de netto-omzet van Commercial steeg met 46%. De netto-omzet van Leveringen steeg met 20% (stijging met 19% in constante valuta).

"Sterke en aanhoudende vraag naar onze technologie zorgde voor nog een kwartaal van top- en bottom-line groei en we hebben niet-GAAP EPS jaar op jaar meer dan verdubbeld", aldus Enrique Lores (foto), HP President en CEO. “We presteren terwijl we onze bedrijfsmodellen en dienstenaanbod transformeren om groeimogelijkheden in onze portefeuille te versnellen. De evoluerende hybride wereld stimuleert innovatie en marktuitbreiding voor HP en we zijn goed gepositioneerd om te profiteren van trends in onze markten.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware