Witold Kepinski - 27 augustus 2021

Dell Technologies boekt sterke groeicijfers in tweede kwartaal

Dell Technologies boekt sterke groeicijfers in tweede kwartaal image

Dell Technologies maakt zijn financiële recordresultaten bekend voor het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2022. De omzet steeg met 15 procent tot 26,1 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 0,9 miljard dollar.

De omzet van de Client Solutions Group voor het tweede kwartaal steeg met 27 procent tot een record van 14,3 miljard dollar. De omzet van commerciële klanten was 10,6 miljard dollar, een stijging van 32 procent, en de consumentenomzet was een record in het tweede kwartaal van 3,7 miljard dollar, een stijging van 17 procent.

Hoofdzaken:

Sterke groei in Latitude en Precision systemen.

Introductie van de nieuwe Dell UltraSharp Webcam - een externe 4K-webcam die ideaal is voor videoconferentie-ervaring.

Lancering van de high-performance Alienware X-Series – een nieuwe mobiele gaming-familie met de dunste beschikbare 15-inch en 17-inch gaming-laptops van Dell, met exclusieve Cryo-Tech-innovaties.

Infrastructuur

De omzet van de Infrastructure Solutions Group voor het tweede kwartaal was 8,4 miljard dollar, een stijging van 3 procent doordat klanten hun IT-investeringen versnellen met focus op multi-cloudoplossingen. Servers en networking inkomsten waren 4,5 miljard dollar, een stijging van 6 procent, en de data storage pbrengst was 4 miljard dollar, een daling van 1 procent. Het bedrijfsresultaat was 970 miljoen dollar voor het tweede kwartaal, of ongeveer 11,5 procent van Infrastructuuroplossingen Groep winst.

Hoofdzaken:

Lancering van het APEX- portfolio van services waarmee klanten IT naar behoefte kunnen schalen om nieuwe applicaties te lanceren, nieuwe projecten op te starten en in te spelen op de veranderende behoeften van hun organisaties - allemaal beheerd door Dell en toegankelijk via één enkele console.

Introductie van Dell EMC VxRail hyperconverged infrastructure (HCI)-systemen met verbeterde software en prestaties, gebaseerd op onlangs gelanceerde Dell EMC PowerEdge-servers.

Dell begon met de levering van zes van onze nieuwste generatie Dell EMC PowerEdge-servers, inclusief de robuuste systemen die zijn gebouwd voor uitdagende omgevingen aan de edge.

Een open cloud-native Telecom-ecosysteem is aangekondigd om communicatieserviceproviders (CSP's) op het snelle pad te brengen voor innovatie en omzetgroei.

VMware

De VMware omzet bedroeg 3,1 miljard dollar voor het tweede kwartaal, een stijging van 8 procent dankzij een brede sterkte in een diverse productportfolio. Het bedrijfsresultaat voor het kwartaal was 849 miljoen dollar, of 27,0 procent van VMware winst.

"We staan bekend om ons unieke vermogen om ons aan te passen en in te spelen op groeimogelijkheden, zoals blijkt uit onze resultaten met een recordomzet in het tweede kwartaal van 26,1 miljard dollar," zei Jeff Clarke, vice-voorzitter en co-chief operating officer, Dell Technologies. "We innoveren en helpen klanten groeien met een focus op multi-cloudoplossingen en moderne infrastructuur die traditioneel en as-a-Service wordt geleverd."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!