Witold Kepinski - 29 augustus 2021

Microsoft breidt lijst met Windows 11 compatibele CPU toepassingen uit

Microsoft breidt lijst met Windows 11 compatibele CPU toepassingen uit image

Microsoft breidt zijn lijst met Windows 11 compatibele CPU toepassingen uit zo meldt het bedrijf in een blogpost. Er worden meer Intel-chips voor Windows 11 geschikt, maar geen extra AMD-processors.

Er is één Intel-processor van de zevende generatie toegevoegd aan de Windows 11 CPU-lijst, de Intel Core 7820HQ.  Verder worden Intel Core X-serie-processors toegevoegd, zoals de Core i9-chips die eind 2019 werden gelanceerd. Ook Intel Xeon W-processors zijn toegevoegd.

Microsoft zal geen AMD chips toevoegen, hoewel het wel eerder had gemeld dat sommige AMD Zen 1-processors op Windows 11 zouden kunnen draaien, maar dat is niet het geval. "Na zorgvuldige analyse van de eerste generatie AMD Zen-processors in samenwerking met AMD, kwamen we samen tot de conclusie dat er geen toevoegingen zijn aan de lijst met ondersteunde CPU's. We zullen de PC Health Check-app updaten om de juiste systemen te identificeren met de nieuw toegevoegde Intel CPU's in de komende weken voordat de tool wordt vrijgegeven voor algemene beschikbaarheid. Daarnaast zullen we meer te vertellen hebben over de tools en rapporten die IT-professionals kunnen gebruiken om inzicht te krijgen in de geschiktheid van hun organisatie voor hardware op grote schaal naarmate we later dit jaar dichter bij de algemene beschikbaarheid van Windows 11 komen", zo meldt Microsoft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!