Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2021

SentinelOne introduceert zero trust-integraties met Cloudflare en Zscaler

SentinelOne introduceert zero trust-integraties met Cloudflare en Zscaler image

SentinelOne, ontwikkelaar van het autonome cybersecurity-platform, maakt nieuwe integraties met Cloudflare en Zscaler beschikbaar via de SentinelOne Singularity-marketplace. Het groeiende ecosysteem aangedreven door SentinelOne Singularity XDR biedt toegang tot gezamenlijke oplossingen die met bescherming, automatisering en handhaving op elk controlepunt voor zichtbaarheid bieden op de volledige organisatie en het cloud-attack surface.

"Door de endpoint- en cloudgegevens van SentinelOne in te voeren in een breed scala aan beveiligingstools, elk met hun eigen mogelijkheden, stroomlijnt het Singularity XDR-platform de naleving van cyberbeveiliging", zegt Ruby Sharma, hoofd van het SentinelOne Technology Partner Ecosystem. “Onze autonome bescherming, detectie en respons bieden gevoelige gegevens en automatisering voor zero trust-architecturen en aanvullende cybersecurity-use cases. We zetten ons in om samen met ecosysteempartners te innoveren, wat onze wederzijdse klanten ten goede komt.”

"SentinelOne, Cloudflare en Zscaler zijn drie preferred technologiepartners van ons", voegt John McLeod, CISO van NOV toe. "Als Fortune 500-organisatie faciliteren deze partners onze zero trust-reis om ervoor te zorgen dat onze apparaten en verbindingen veilig zijn binnen een zeer mobiele en dynamische wereldwijde organisatie."

Zero trust

De oplossing combineert de edge-mogelijkheden van Cloudflare in combinatie met SentinelOne's AI-gebaseerde endpoint-bescherming, -detectie en -respons. Klanten kunnen zo op basis van de juiste informatie beslissen om op specifieke voorwaarden toegang te verlenen en zo zero trust-beleid af te dwingen. Gezamenlijke klanten kunnen Singularity XDR gebruiken in hun netwerktoegangsbeleid om ervoor te zorgen dat alleen veilige en vertrouwde apparaten toegang krijgen. De combinatie van Zscaler met Singularity XDR vereenvoudigt de beveiliging voor hybride werken met device-posture-gedreven voorwaardelijke toegang, gebouwd rond zero trust-principes. Zscaler verifieert automatisch dat apparaten worden beschermd door SentinelOne voordat toegang wordt verleend tot een gevoelige bedrijfsbron, waardoor de end-to-end beveiliging voor organisaties wordt versterkt.

"In een wereld waarin hybride werken steeds gebruikelijker wordt, is het verwijderen van de silo's van beveiligingsoplossingen essentieel voor het implementeren van zero trust van endpoint tot apps", zegt Amit Raikar, Vice President, Technology Alliances en Business Development bij Zscaler. “Onze integratie met SentinelOne maakt het niet alleen mogelijk om overal te werken met zero trust-handhaving, maar toont ook aan dat sterkere beveiliging niet ten koste hoeft te gaan van de gebruikerservaring.”

"De traditionele netwerkperimeter bestaat niet meer", zegt Alex Dyner, Senior Vice President, Special Projects bij Cloudflare. “De enige manier om de huidige ‘work-from-anywhere’-economie te beveiligen, is door elke werknemer te beveiligen door hun individuele apparaten, netwerken en toegang tot bedrijfsgevoelige applicaties te beschermen. We zijn verheugd om samen te werken met SentinelOne om ervoor te zorgen dat alleen gezonde en beheerde apparaten toegang krijgen tot de meest bedrijfsgevoelige applicaties die worden beschermd door Cloudflare.”

Elke rand van het netwerk beveiligen

Om zero trust te bereiken, moet elke rand van het netwerk worden beveiligd. De zero trust-integraties van SentinelOne valideren dynamisch de status en beveiliging van apparaten voordat verbinding wordt gemaakt met bedrijfsnetwerken en gevoelige gegevens.

Het SentinelOne Singularity-ecosysteem breidt zich snel uit met gezamenlijke oplossingen die ook beschikbaar zijn voor sandboxing, threat intelligence, SIEM, CASB en workflow-automatisering. Integraties zijn beschikbaar met automatisering zonder code. Dit zorgt onder meer voor gestroomlijnde operaties en workflows, en uniforme systeemoverschrijdende responsmogelijkheden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!