F5 introduceert open source-versies van beheeropoplossingen

01-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

F5 introduceert open source-versies van beheeropoplossingen

F5 introduceert nieuwe producten en diensten voor het ondersteunen van de cruciale rol van open source technologie in het aansturen van moderne digitale oplossingen. F5 kondigt de introductie van open source-versies van beheeroplossingen en een reference-architectur op basis van open source aan. Daarnaast gaat het bedrijf een actieve rol spelen in het Kubernetes Ingress-project en sluit het zich aan bij de Gateway API-community.

De toezeggingen die tijdens Sprint 2.0 werden aangekondigd, hebben betrekking op drie belangrijke gebieden. Zo wil F5 samenwerken met de community op GitHub voor het bouwen van nieuwe open source projecten op een transparante manier met issue tracking, release notes en documentatie om innovatie te versnellen.

NGINX control-plane technologieën

Daarnaast wil F5 innovatie stimuleren op het gebied van data, management en control. Van oudsher richtte NGINX zicht op de data-plane. F5 gaat gratis en open source NGINX control-plane technologieën aanbieden, en introduceert nieuwe mogelijkheden voor de management-plane en workflow-mogelijkheden.

Ten slotte komen er commerciële versies van alle open source NGINX-producten. Voor het ondersteunen van applicaties op schaal komen deze beschikbaar met extra mogelijkheden op het gebied van security, governance, monitoring en management.

Rob Whiteley, vice president en general manager van de NGINX Product Group bij F5: "We voeren het innovatietempo op en zetten ons in voor klanten en de open source-gemeenschap om hen te helpen moderne applicatie-architecturen effectiever te schalen en te beheren."

Samenwerken aan de toekomst van Kubernetes

F5 ondersteunt al langer Kubernetes. Het bedrijf treedt nu ook officieel toe tot de Kubernetes-community en neemt actief deel aan het Kubernetes Ingress-project dat is opgericht door Alejandro de Brito Fontes. Het bedrijf zal specifiek middelen inbrengen en het project formeel adopteren binnen de organisatie.

Whiteley: "We streven ernaar de grootste bijdrager aan dit project te zijn, omdat we ervoor willen zorgen dat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat toekomstige versies van Kubernetes kunnen blijven vertrouwen op NGINX."

Gateway API-community

F5 stapt ook in de Gateway API-community en zet de bestaande kennis en kunde in om de standaard te helpen evolueren. F5 wil een eigen gateway controller op basis van NGINX implementeren om ervoor te zorgen dat NGINX en Kubernetes ook in de toekomst nauw op elkaar blijven aansluiten.

Om innovatie te versnellen, gaat het bedrijf ook een werkende microservices-gebaseerde applicatie creëren die ontwikkelteams in enkele minuten aan de praat kunnen krijgen. Het nieuwe framework heeft een modulaire aanpak met een code repository, CI/CD tools, automation, networking, login, security, monitoring en meer - allemaal vooraf geïntegreerd zodat ontwikkelaars snel aan de slag kunnen. F5 wil dit project blijven verbeteren met meer keuze in verschillende modules, en vraagt de open source community om mee te helpen deze reference-architectuur tot leven te brengen. Het nieuwe project is nu toegankelijk op GitHub.

Terug naar nieuws overzicht