Witold Kepinski - 01 september 2021

g-company bundelt krachten met Xebia

g-company bundelt krachten met Xebia image

Google Cloud Premier Partner g-company wordt onderdeel van Xebia. Met de overname van g-company vergroot Xebia zijn GCP-mogelijkheden en breidt het zijn diensten uit met oplossingen zoals Google Workspace, waardoor het digitale transformaties nog beter kan faciliteren.

In 2007, toen Google zijn eerste zakelijke oplossing introduceerde, lanceerde David Saris g-company . Als de eerste partner van Google in Noord-Europa is g-company samen met de IT-multinational gegroeid, met meer dan 70 mensen die nu werken vanuit zijn kantoren in Maleisië, België en Nederland. g-company werkt samen met Google, Salesforce, Freshworks, monday.com en vele andere webgebaseerde oplossingen om bedrijven over de hele wereld applicatie-ontwikkeling, data, machine learning, moderne infrastructuur en online werkplekdiensten aan te bieden.

Xebia is een snelgroeiende IT-consultancyorganisatie met meerdere merken die elk een digitaal domein bestrijken, zoals cloud, data, AI, Agile, DevOps en softwareconsulting. Xebia streeft ernaar een toonaangevende wereldspeler te zijn op het gebied van training en consultancy, waaronder Google Cloud en Workspace. Met g-company kan Xebia groeien door aanvullende diensten toe te voegen aan zijn one-stop-shop voor bedrijven wereldwijd.

"Ik ben erg trots op wat we de afgelopen veertien jaar hebben bereikt, maar wat mij betreft moet de grootste groei nog komen. Er moeten nog zoveel workloads naar de cloud worden verplaatst. Google is een sleutelfiguur speler hierin, maar ik geloof in keuzevrijheid. Met Xebia kunnen we onze klanten dat echt bieden.” - David Saris, oprichter en CEO van g-company.

"Net als Xebia geloven ook wij in focus. Met zoveel expertise kunnen we onze klanten nu een one-stop-shop-ervaring bieden. Van cloud-engineering en managed services tot machine learning, multi-cloud, data en AI, cloud- native softwareontwikkeling en beveiliging." - Lennart Benoot, Managing Partner g-company.

"Xebia wil het organisaties zo makkelijk mogelijk maken om alles uit de zakelijke producten van Google te halen. Als Premier Google Cloud-partner werken we nauw samen met verschillende productspecialisten van Google. g-company biedt een team van ervaren specialisten en voegt in- diepgaande kennis van en ervaring met Google Workspace, Salesforce, Freshworks, monday.com en Lumapps in ons portfolio." - Andrew de la Haije, CEO Xebia.

Na de fusie blijven g-company en Xebia een Google Cloud Premier Partner en Authorized Google Cloud Training Partner, inclusief een gedeelde Infrastructure en Workspace Competency.

g-company blijft opereren onder het eigen label en het bestaande management van David Saris en Lennart Benoot.

De overname zal worden aangegeven door "trots onderdeel van Xebia" toe te voegen aan het bedrijfslogo.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!