NTT breidt datacenter footprint met twintig procent uit

01-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NTT breidt datacenter footprint met twintig procent uit

NTT Ltd.'s Global Data Centers divisie, een Leader in de 2021 IDC MarketScape for Worldwide Data Center Colocation and Interconnection Services 2021 Vendor Assesment, levert een volledige stack van ICT-diensten en breidt zijn wereldwijde datacenter footprint met 20% uit. Het bedrijf bouwt daarmee aan verbindingen waar grootzakelijke klanten en hyperscalers over de hele wereld nu en in de toekomst van zullen profiteren.

NTT exploiteert datacenters in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië, en heeft een grote aanwezigheid in India. Het bedrijf levert en exploiteert wereldwijd onderling verbonden datacenters met regionale datacenternetwerken via belangrijke markten zoals Londen, Singapore, Tokio en Virginia in Noord-Amerika. De uitbreidingen van de datacenterdiensten zorgen voor meer datacentercapaciteit en netwerkconnectiviteit in alle regio's, waaronder in EMEA, Noord- en Zuid-Amerika, APAC en India.

EMEA
In het afgelopen jaar heeft NTT nieuwe datacentergebouwen geopend in Amsterdam en München en Frankfurt, waarmee het zijn positie als de nummer één datacenterprovider op de Duitse markt voortzet. In het Verenigd Koninkrijk werd in december het nieuwe datacenter London 1 Data Center geopend. Wanneer dit datacenter volledig operationeel is, zal de capaciteit van NTT met meer dan 200% toenemen om de digitale ruggengraat van de financiële diensten-, media- en gamingindustrieën in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen. NTT investeert daarnaast om al zijn datacenters in Londen met elkaar te verbinden.
In de komende twee jaar zal NTT zijn beschikbare IT-belasting in EMEA met meer dan 40% verhogen door de bouw van 13 nieuwe datacentergebouwen verspreid over negen markten in zes landen om een extra 115MW aan IT-belasting te leveren op 50.000 m2. NTT lanceert zijn eerste datacenters in Madrid en Johannesburg en voegt gebouwen toe in Wenen, Zürich, Londen en in Duitsland, met uitgebreide datacenter-interconnecties.

Noord- en Zuid-Amerika
In 2020/21 werden drie nieuwe datacentercampussen geopend in Hillsboro, OR, Santa Clara, CA, en Chicago, IL, naast de uitbreiding in Ashburn, VA. NTT's Hillsboro-campus van circa 190.000 m2 beschikt over vijf datacenters met 126 MW aan geplande IT-belasting en Subsea Connect, een trans-Pacifische netwerkconnectiviteitsdienst die verbinding biedt tussen Hillsboro, Oregon en Tokio, Japan met behulp van NTT's Pacific Crossing (PC-1) onderzeekabelsysteem. De campus in Phoenix, AZ, wordt begin 2022 geopend en is de zevende datacentercampus van het bedrijf in de VS. NTT Phoenix PH1 zal 36MW aan IT-capaciteit toevoegen en is het eerste van zeven geplande datacenters op de 240MW-campus.

APAC
Jakarta 3 in Indonesië lanceert tegen het einde van dit jaar 15MW in Bekasi, ongeveer 30 km van Centraal-Jakarta. Door gebruik te maken van NTT's sterke punten als netwerkexploitant zullen klanten gemakkelijk verbinding kunnen maken met IX's en ISP's. Daarnaast is Cyberjaya 5 in Maleisië begonnen met de levering van 6,8 MW en zijn er plannen om nog eens 6,8 MW uit te breiden naar de Cyberjaya-campus. In Japan is een nieuw datacenter met 21MW capaciteit gebouwd in Tokio. Als reactie op de sterke vraag van haar klanten overweegt NTT verdere uitbreiding in Bangkok, groot-Osaka en Zuid-Vietnam.

India
Nu Mumbai 8 binnenkort operationeel wordt, zal de Chandivali-campus, India's eerste operationele hyperscale datacenterpark, 85MW aan IT-belasting bereiken. In de komende 18 maanden gaan ook vier nieuwe hyperscale datacenterparken operationeel: twee in Navi Mumbai en een in Chennai en Delhi, wat ongeveer 133MW aan IT-belasting en 50.000m2 aan vloeroppervlak toevoegt. In 2021 zullen ook interconnecties voor 10 datacenters in heel India worden uitgerold en er zijn landingsstations voor onderzeese kabels gepland in Mumbai en Chennai. Deze uitbreiding zal NTT's nummer één positie op de Indiase markt verder consolideren.

Naast de uitbreiding van NTT's wereldwijde datacenter-footprint, legt NTT momenteel een "MIST" aan (een onderzeese kabel met grote capaciteit) die Singapore, Maleisië en India (Mumbai en Chennai) met elkaar verbindt.
Het MIST-kabelsysteem zal een totale lengte van 11.000 km hebben: een afstand die verder is dan vliegen vanuit New York, dwars over de VS en de Stille Oceaan om vervolgens in Tokio te landen. De aanleg zal medio 2023 voltooid zijn.

De combinatie van zo'n aanzienlijke toename van de wereldwijde datacentercapaciteit, gekoppeld aan NTT's status als 'tier 1'-provider van wereldwijde netwerkdiensten, zal bedrijven een veilig platform bieden voor de toenemende behoefte aan full-stack ICT-diensten.

Global Data Center Interconnect (GDCI), een geïntegreerd wereldwijde netwerk fabric service die een private en veilige verbinding levert aan grote cloud service providers met een enkele fysieke poort die meerdere virtuele netwerkdiensten ondersteunt, vergroot deze capaciteit om een snelle, onderling verbonden digitale backbone te leveren aan zijn wereldwijde markten. De uitbreiding van het onderzeese kabelsysteem zal ook helpen om regio-overschrijdende datacenterverbindingen mogelijk te maken.

Masaaki Moribayashi, president en directeur van de raad van bestuur van NTT Ltd., zei: "De pandemie heeft onze manier van leven drastisch veranderd. De kwaliteit van leven van mensen is nu fundamenteel afhankelijk van deze infrastructuur. In de komende 18 maanden wil NTT de platformactiviteiten met 20% uitbreiden tot een totaal van meer dan 600.000 m2 vloeroppervlak in meer dan 20 landen en regio's. Daarnaast zal NTT wereldwijd ongeveer 30 aansluitpunten van GDCI-service in onze datacenters uitbreiden om de hybride cloudomgeving van ondernemingen via NTT's datacenters en netwerkdiensten te optimaliseren. NTT is al begonnen met de bouw om 300MW aan IT-capaciteit aan haar portfolio toe te voegen. Met de voltooiing van nieuwe datacenters, uitbreiding van campussen en netwerken met hoge capaciteit, zoals de onderzeese MIST-kabel, bouwen we aan een verbonden toekomst waar NTT's klanten over de hele wereld van zullen profiteren."

Meer informatrie staat op: https://datacenter.hello.global.ntt.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter