Western Digital introduceert flash-enhanced HDD's met 20TB capaciteit

02-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Western Digital introduceert flash-enhanced HDD's met 20TB capaciteit

Western Digital introduceert een nieuwe op flash gebaseerde drive-architectuur. De nieuwe storage-architectuur met OptiNAND-technologie optimaliseert en integreert HDD's met iNAND embedded flash drives. Dit geeft klanten als grote cloudbedrijven en service providers, bedrijven in videobewaking en NAS-leveranciers een oplossing om te voldoen aan de exponentiële groei in datacreatie. De nieuwe architectuur levert de capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid die nodig zijn voor de opslag van grote hoeveelheden data.

Door gebruik te maken van nieuwe technologieën, zoals triple-stage actuator (TSA) en HelioSeal, leveren de eerste producten met de nieuwe architectuur 2,2 TB per schijf (platter), waarmee de capaciteit op beproefde ePMR-technologie wordt vergroot. Het bedrijf heeft inmiddels 20TB ePMR-flashdrives met negen schijven en OptiNAND-technologie geleverd aan de eerste klanten.

“Door de toename van AI, ML, blockchain, IoT en sensortechnologie zijn er nieuwe opslaginnovaties nodig om de huidige datagroei op te slaan en te beschermen, vooral op grote schaal”, zegt Ed Burns, research director voor harde schijven bij IDC. “Met een lange geschiedenis van innovaties op gebied van harde schijven en als enige producent van zowel flash als HDD's heeft Western Digital de kennis om de schrijfdichtheid van ePMR-schijven voor toekomstige generaties te vergroten. Dit stelt klanten in staat om te voldoen aan de almaar toenemende eisen die de digitale economie stelt.”

OptiNAND-technologie

In tegenstelling tot een hybride schijf, waarbij flash wordt gebruikt om gebruikersdata op te slaan, vormt de nieuwe architectuur een doorbraak in opslag waarbij opslagmogelijkheden op verschillende manieren worden verbeterd. Het toevoegen van verticaal geïntegreerde iNAND en SoC-innovaties op zowel de HDD als iNAND aan de HDD's zorgen voor een verbeterde capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid.

De schijf werkt slimmer, met verbeterde firmware-algoritmen die gebruik maken van uitgebreide metadata die naar de iNAND zijn overgebracht, waardoor meer tracks per inch (TPI) mogelijk zijn. Dat heeft een grotere schrijfdichtheid als gevolg. De drive is verbeterd met gepatenteerde optimalisaties om firmware aan te sturen die minder adjacent track interference (ATI) vernieuwingen vereist en de behoefte aan schrijfcache-flushes in schrijfcache-enabled modus vermindert. In het geval van een noodstop waarbij de stroom uitvalt, worden tot 50 keer meer klantgegevens bewaard.

Beschikbaarheid

De nieuwe flash-enhanced schijfarchitectuur met OptiNAND-technologie komt beschikbaar in verschillende drives en storage platforms van het bedrijf. Het dient ook als basis voor toekomstige ontwerpen, met verdere vooruitgang op het gebied van intelligentie, betrouwbaarheid en capaciteit. Het bedrijf kondigt later dit jaar marktspecifieke, speciaal gebouwde producten aan.

“We hebben een geweldige ontwikkeling van HDD-innovatie achter de rug. In 2013 zetten we de markt op z’n kop met HelioSeal; in 2019 waren we de eerste die energie-ondersteunde HDD's in groten getale verscheepten, en nu lopen we weer voorop met OptiNAND-technologie”, zegt Siva Sivaram, president of Global Technology and Strategy bij Western Digital. “Deze architectuur ondersteunt onze roadmap voor HDD-technologie voor meerdere generaties. We verwachten dat een ePMR HDD met OptiNAND in de tweede helft van het decennium 50 TB zal bereiken.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage