Gerucht: Apple staakt productie Apple Watch wegens kwaliteitsproblemen

02-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gerucht: Apple staakt productie Apple Watch wegens kwaliteitsproblemen

De productie van de Apple Watch Series 7 is tijdelijk gestaakt. Alle fabrikanten van de smartwatch lopen bij de productie tegen kwaliteitsproblemen aan. Deze zouden voortkomen uit het complexere ontwerp van het nieuwe slimme horloge van Apple.

Dit meldt Nikkei op basis van anonieme bronnen. Fabrikanten zijn naar verluid vorige week begonnen met het op kleine schaal produceren van de Apple Watch Series 7. Hierbij zijn echter kwaliteitsproblemen opgetreden. Bij de assemblage zouden verschillende problemen zijn geconstateerd, waarover verder geen details zijn gedeeld. Wel melden de bronnen dat Apple door deze problemen de productie tijdelijk heeft stilgelegd om de problemen te kunnen oplossen.

COVID-19 beperkingen

De bronnen melden dat alle betrokken fabrikanten tegen vergelijkbare problemen aanlopen op het gebied van productiekwaliteit. De problemen zouden nu pas worden ontdekt doordat technici van Apple en fabrikanten door COVID-19 beperkingen minder konden reizen. Dit zou het verifiëren van ontwerpen hebben bemoeilijkt en ertoe leiden dat de problemen nu pas boven water komen.

De bronnen wijzen op de grotere complexiteit van de Series 7 in verhouding met eerdere modellen. Zo zouden meer componenten moeten worden ondergebracht in een behuizing die ongeveer net zo groot is als de vorige modellen. Onder meer door de komst van een bloeddrukmeter. Tegelijkertijd moet het model waterdicht zijn.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Smart, Hardware
Hardware