Witold Kepinski - 02 september 2021

SYNNEX en Tech Data voltooien fusie en worden TD SYNNEX

SYNNEX en Tech Data voltooien fusie en worden TD SYNNEX image

IT-distributeurs SYNNEX en Tech Data hebben de afronding van hun fusie aangekondigd. Het gecombineerde bedrijf is nu TD SYNNEX, geleid door Rich Hume als CEO. Dennis Polk, voorheen de CEO van SYNNEX, is Executive Chair van de raad van bestuur van TD SYNNEX.

“TD SYNNEX is uniek gepositioneerd in het hedendaagse voortdurend transformerende technologie-ecosysteem,” aldus Rich Hume, TD SYNNEX CEO. “Als veelzijdige partner voor IT-distributie en -oplossingenaggregatie versterken we ons volledige portfolio van oplossingen en leggen we de lat hoger voor de waarde die we leveren aan klanten en leveranciers met een uitzonderlijk bereik, efficiëntie en expertise. Het is een eer om leiding te geven aan TD SYNNEX met een getalenteerd team van 22.000 collega's wereldwijd.”

“We zijn blij dat we de fusie hebben voltooid en zijn gericht op de integratie van onze bedrijven,” aldus Dennis Polk, TD SYNNEX Executive Chair van de Raad van Bestuur. “We worden gestimuleerd door de verbeterde breedte en diepte van ons aanbod en de kansen die voor ons liggen om superieure waarde te leveren aan onze aandeelhouders.”

Klanten en leveranciers zullen een ongeëvenaarde toegang hebben tot een wereldwijd distributieplatform met het beste productaanbod in een aantal van de grootste en meest winstgevende productsegmenten. TD SYNNEX biedt de mogelijkheid om de acceptatie van technologie te versnellen, inkomstenstromen te diversifiëren, cross-sellingmogelijkheden te creëren en uitgebreide alles-als-een-service-aanbod op de markt te brengen.

Als onderdeel van de fusie onderstreept Hume de inzet van TD SYNNEX om een goede maatschappelijk verantwoorde onderneming en aantrekklijke werkgever te zijn in de wereldwijde IT-industrie: “Net als TD SYNNEX een cruciale rol speelt bij het transformeren van het technologielandschap, hebben we een even belangrijke verantwoordelijkheid om een positieve impact op de wereld te hebben. Onze focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen belichaamt onze toewijding om de wereld een betere plek te maken, zowel vandaag als in de toekomst.”

Tech Data Corporation was voorheen volledig eigendom van fondsen die werden beheerd door dochterondernemingen van Apollo Global Management en hun mede-investeerders. Onder de voorwaarden van de fusieovereenkomst ontving Apollo Funds in totaal 44 miljoen gewone aandelen, 1,1 miljard dollar in contanten, na inbreng van 500 miljoen dollar eigen vermogen en de herfinanciering van de nettoschuld van Tech Data, en bezit nu ongeveer 45 procent van de TD SYNNEX.

td-synnex-logo-2021.jpg

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!