Hewlett Packard Enterprise voltooit de overname van Zerto

02-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Hewlett Packard Enterprise voltooit de overname van Zerto

Hewlett Packard Enterprise, maakt bekend dat het Zerto officieel heeft overgenomen, voor 374 miljoen dollar. Zerto is een brancheleider in oplossingen voor cloud data beheer en bescherming. Het HPE GreenLake edge-to-cloudplatform verwerft dankzij de in de praktijk bewezen technologie van Zerto direct een sterke positie in de snelgroeiende markt voor gegevensbescherming. De overname draagt daarnaast bij aan de transformatie van de storage-activiteiten van HPE tot cloud-native softwaregedefinieerde datadiensten.

“Data is het belangrijkste bedrijfsmiddel en van cruciaal belang om mee te kunnen draaien in de nieuwe digitale economie”, zegt Tom Black, senior vice president en directeur van HPE Storage. “Onze klanten blijven worstelen met complexiteit rond het beheer en de bescherming van hun data. Zero beschikt over toptalent en de beste technologie in haar soort. Deze vormen een perfecte aanvulling op de mogelijkheden van HPE op het gebied van databeheer en disaster recovery. Dit stelt onze klanten in staat om hun data te beschermen en in enkele minuten te herstellen van ransomware-aanvallen. Het doet ons een genoegen om Zerto binnen de HPE-familie te verwelkomen. Samen zullen we het innovatietempo opvoeren en de schaalgrootte van deze oplossingen vergroten, zodat onze klanten hun data kunnen beheren en beschermen, van de netwerkrand tot en met de cloud.”

De software van Zerto zal beschikbaar blijven als standalone dienst via de HPE GreenLake en de Data Services Cloud Console. De op journals gebaseerde continuous data protection (CDP)-technologie van Zerto voorziet in disaster recovery, back-ups en data mobiliteit. Organisaties kunnen daarmee één gebruiksvriendelijke softwareoplossing inzetten voor het beheer en de bescherming van data, op locatie en in hybride en multi-cloudomgevingen.

Zerto beschikt over twee hoofdkantoren: een in Herzliya in Israël en een in Boston. Het heeft circa 500 werknemers in dienst die ruim 9.000 klanten bedienen, waaronder multinationals en meer dan 350 managed service providers. HPE en Zerto bezitten samen een krachtige combinatie van technologie, clouddiensten en go-to-marketcapaciteit die hen in staat stelt om het beheer en de bescherming van data te vereenvoudigen in aansluiting op de edge-to-cloudstrategie van klanten.

HPE nam Zerto over voor 374 miljoen dollar. Het doel van de overname is om de tenuitvoerlegging van de strategie van HPE te versnellen en de winstgevendheid op te voeren door meer terugkerende omzet te genereren. De transactie zal het lopende boekjaar naar verwachting bijdragen aan ruim 130 miljoen bruto-omzet. Daarmee zal een derde van de omzet van Zerto bijdragen aan de jaaromzet van HPE voor het lopende jaar. De overname zal naar verwachting vanaf boekjaar 2023 bijdragen aan de non-GAAP operationele winst.

Terug naar nieuws overzicht
Security