Slingeland-ziekenhuis kiest voor Nutanix Hyperconverged Infrastructure

03-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Slingeland-ziekenhuis kiest voor Nutanix Hyperconverged Infrastructure

De gezondheidszorg digitaliseert in toenemende mate. Van labuitslagen en röntgenfoto’s tot het Elektronisch Patiëntendossier; de afhankelijkheid van goed werkende IT wordt steeds groter. Het Slingeland-ziekenhuis past Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS) en Nutanix Prism toe voor het vereenvoudigen van het beheer en ontzorgen van zijn IT-team.

Het IT-team van Slingeland is constant op zoek naar verbetermogelijkheden voor de eigen dienstverlening. Hoewel de wens er is tot de implementatie van nieuwe technologie, kampt het Slingeland ook met legacy. Het integreren van een oude en nieuwe wereld leidt echter tot zware beheerlast voor het IT-team.

Centraal beheer vanuit één interface biedt gebruiksgemak

De combinatie van Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS) en Nutanix Prism biedt centrale beheer vanuit één interface en zorgt voor gebruiksgemak. Zo is het mogelijk om met één druk op de knop alle noodzakelijke updates uit te voeren. Door middel van online bootcamps hebben de beheerders en architecten van het ziekenhuis kunnen kennismaken met deze mogelijkheden. Deze bootcamps vormden gelijk een goede basis om de nieuwe omgeving in de toekomst te beheren.

Nadat een aantal testen was voltooid, kon de omgeving worden uitgebreid zodat alle gebruikers toegang krijgen tot het nieuwe platform. Een extra reden voor Slingeland voor de keuze voor Nutanix was dat Nutanix samenwerkt met het ziekenhuisinformatiesysteem van ChipSoft en de gekozen configuratie ook gevalideerd is.

Nutanix vereenvoudigt het beheer voor Slingeland. De grootste beheer- en tijdwinst wordt geboekt bij het uitvoeren van updates. Waar in de oude situatie bij onderhoudswerkzaamheden minimaal twee servers moesten worden vrijgespeeld en hierdoor niet beschikbaar waren, kan Slingeland nu binnen één dag in plaats van enkele dagen al zijn servers updaten. De gewonnen tijd spendeert Slingeland nu aan verbeterprocessen.

Langetermijnsamenwerking

Op dit moment gebruikt Slingeland Nutanix alleen nog voor het beheer van zijn Citrix- desktops en -applicaties. Aangezien de configuratie gevalideerd is, is de verwachting dat ook ChipSoft in de nabije toekomst met Nutanix wordt beheerd. Verder overweegt het ziekenhuis het gebruik van Nutanix Files voor file storage. Omdat de huidige datacenters die Slingeland in beheer heeft door de bouw van een nieuw ziekenhuis over een paar jaar gaan verdwijnen, verwacht Slingeland in de toekomst de stap naar de hybride cloud te zetten. De keuze voor Nutanix was er daarom ook bewust een voor de lange termijn.

Terug naar nieuws overzicht