Witold Kepinski - 03 maart 2022

HPE boekt meer as-a-Service-orders

HPE boekt meer as-a-Service-orders image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal, eindigend op 31 januari 2022. De netto-omzet bedraagt 7 miljard dollar, 5% achtereenvolgens en 2% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, wat in lijn is met de normale sequentiële seizoensinvloeden.

Op jaarbasis bedraagt de Annual Recurring Revenue (ARR) van 798 miljoen dollar, een stijging van 23% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en het totale aantal as-a-Service-orders was 136% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Op basis van de sterke vraag van klanten en de groei in orders, herhalen we onze 2021 Securities Analyst Meeting ARR-richtlijn van 35-45% samengesteld jaarlijks groeipercentage van fiscaal jaar 2021 tot fiscaal jaar 2024.

“Het kwartaal werd gekenmerkt door een sterke vraag van klanten en winstgevendheid, wat de kracht van onze gedifferentieerde edge-to-cloud-strategie en portfolio-innovatie”, zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "Het is duidelijk uit de sterke feedback van klanten en het momentum in onze bedrijven dat we steeds beter gepositioneerd zijn om te profiteren van de belangrijke megatrends via ons HPE GreenLake-platform."

"We hebben een sterke start gemaakt met het nakomen van onze FY22-toezeggingen met ons derde kwartaal op rij van meer dan 20% jaar-op-jaar ordergroei, wat ons vertrouwen voor aanhoudende omzetgroei versterkt", aldus Tarek Robbiati, EVP en CFO van Hewlett Packard Enterprise. "We leveren ook een betere kwaliteit van de winst, wat blijkt uit onze verbeterde brutomarge ondanks aanhoudende beperkingen in de toeleveringsketen, waardoor we de WPA voor het eerste kwartaal ruim boven onze vooruitzichten konden behalen en onze vooruitzichten voor het volledige jaar konden verhogen."

Segment resultaten

De omzet van Intelligent Edge bedroeg 901 miljoen dollar, een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en gecorrigeerd voor valuta, met een bedrijfswinstmarge van 17,4%, vergeleken met 19,0% in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van Aruba Services steeg met dubbele cijfers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en Intelligent Edge as-a-Service ARR 3 was met dubbele cijfers gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet uit High Performance Computing & Artificial Intelligence (“HPC & AI”) bedroeg 790 miljoen dollar, een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van (0,9%), vergeleken met 5,7% van de periode van vorig jaar. Het lichte bedrijfsverlies werd veroorzaakt door vertraagde acceptatie door klanten en beperkingen in de toeleveringsketen. We blijven op schema om de verwachte markt-CAGR van 11% van FY21-24 te overschrijden.

De compute opbrengsten bedroegen 3 miljard dollar, een stijging van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of vlak na correctie voor valuta, met een operationele winstmarge van 13,8%, vergeleken met 11,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De marge-expansie werd gedreven door strategische prijsacties die de stijgende inputkosten meer dan compenseerden.

De storage omzet bedroeg 1,2 miljard dollar, een daling van 3% ten opzichte van de periode van vorig jaar in werkelijke dollars en gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 14,5%, vergeleken met 19,6% van de periode van vorig jaar als gevolg van beperkingen in de toeleveringsketen, met name in HPE- eigendom van IP-aanbiedingen.

De omzet van Financial Services bedroeg 842 miljoen dollar, een daling van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 1% na correctie voor valuta, met een bedrijfswinstmarge van 12,4%, vergeleken met 9,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Netto activa van de portefeuille van ongeveer $ 13,0 miljard, een daling van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of stabiel na correctie voor valuta. Het bedrijf behaalde een rendement op het eigen vermogen van 19,7%, een stijging van 3,2 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Rusland

Verder heeft HPE zijn leveringen aan Rusland opgeschort in verband met de inval van het Russisch leger in Oekraïne.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!