Redactie - 04 september 2021

Xiaomi richt Smart Electric Vehicle bedrijf op

Xiaomi richt Smart Electric Vehicle bedrijf op image

Xiaomi Corporation heeft aangekondigd dat de bedrijfsregistratie van Xiaomi EV, Inc. is voltooid met een geregistreerd kapitaal van 10 miljard Renminbi (1,3 miljard euro). Lei Jun, oprichter, voorzitter en CEO van Xiaomi, wordt de wettelijke vertegenwoordiger. De bedrijfsregistratie is een mijlpaal: het langverwachte initiatief voor slimme elektrische voertuigen (EV's) is hiermee in een serieuze fase van ontwikkeling gekomen.

Eind maart 2021 kondigde Lei Jun, de oprichter van Xiaomi, het EV-initiatief aan. In de komende 10 jaar wil Xiaomi naar schatting in totaal 10 miljard dollar (8,5 miljard euro) investeren in elektrische voertuigen, met een initiële investering van 10 miljard Renminbi (1,3 miljard euro). Jun zal het team zelf leiden en hiermee zijn reputatie inzetten voor de EV-business van Xiaomi. Vandaag is Lei Jun benoemd als de wettelijke vertegenwoordiger van Xiaomi EV, Inc. met als missie serieus in te zetten op de EV-productie. Dit toont zijn vastberadenheid en vertrouwen.

Sinds Xiaomi het EV-initiatief aankondigde, is het bedrijf een symbool van hoop geworden voor de revitalisering en vernieuwing van de auto-industrie. Op 28 juli startte Jun op Weibo met het werven van talent voor het zogeheten Autonomous Department, dat als missie heeft techniek voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Een maand later tijdens de 2021 Q2 earnings call, sprak Wang Xiang, Partner en President van Xiaomi, uit dat hij de immense liefde uit de auto-industrie voor Xiaomi voelde, toen het bedrijf meer dan 20.000 cv's had ontvangen. Na een zorgvuldige selectie is een team van ongeveer 300 werknemers gevormd. De sterke aantrekkingskracht laat zien dat Xiaomi een opkomende kracht is die hoge verwachtingen koestert bij insiders in het bedrijfsleven. Aangezien het team zich nog steeds snel uitbreidt, roept Xiaomi gelijkgestemde talenten op om zich bij het bedrijf aan te sluiten.

In de vijf maanden tussen de aankondiging van het EV-initiatief van Xiaomi en de bedrijfsregistratie, heeft het EV-team van Xiaomi een enorme hoeveelheid gebruikersonderzoeken en inspecties uitgevoerd, met meer dan 2.000 interviews en bezoeken aan meer dan 10 branchegenoten en partners.

Bovendien kondigde Xiaomi vorige week de overname aan van het technologiebedrijf Deepmotion Tech, dat zich richt op autonoom rijden. Hiermee slaat Xiaomi een nieuwe richting in, namelijk die van het ontwikkelen van auto-technologie. Er zijn momenteel 16.000 ingenieurs bij Xiaomi met een onderzoeks- en ontwikkelingsuitgave van bijna 10 miljard Renminbi (1,3 miljard euro) in 2020. Dit toont aan dat Xiaomi in staat is om met het volste vertrouwen technologie te ontwikkelen en talent aan te trekken. De technologische voordelen op het gebied van kunstmatige intelligentie, nieuwe materialen en andere gebieden zullen een sterke ondersteuning vormen voor de algehele auto-industrie.

Ondertussen rapporteerde Xiaomi een recordomzet en -winstgroei in het tweede kwartaal van 2021. De totale inkomsten van Xiaomi in het tweede kwartaal bedroegen 87,8 miljard Renminbi (11,5 miljard euro), een stijging van 64% vergeleken met de kwartaalcijfers van het jaar daarvoor. De nettowinst is 6,3 miljard Renminbi (820 miljoen euro), een stijging van 87,4%. Zowel de omzet als de nettowinst bereikte een recordhoogte. Bovendien heeft Xiaomi EV zijn teamvorming voltooid, grote investeringen in de sleuteltechnologie van zelfrijdende auto’s gedaan en Xiaomi EV, Inc. nu ook officieel geregistreerd. Deze successen bewijzen dat Xiaomi met slechts 5 maanden voorbereidingstijd sterker dan ooit is en klaar is om alle verwachtingen te overtreffen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!