Redactie - 04 september 2021

Studenten verbreden kennis over cybersecurity tijdens digitale Summer School

Studenten verbreden kennis over cybersecurity tijdens digitale Summer School image

Zestig studenten en young professionals uit 20 landen volgden van 22 t/m 27 augustus de digitale 'International Cyber Security Summer School' (ICSSS 2021) vanuit Den Haag. De studenten volgden colleges over de meest actuele cybersecurity-onderwerpen. Ook werden ze met cases uitgedaagd om te werken aan nieuwe oplossingen die onze online activiteiten veiliger maken.

De summer school wordt jaarlijks georganiseerd door Europol EC3, NCI Agency, Cisco, SignPost Six, Radiically Open Security, Universiteit Leiden, Palo Alto Networks, Accenture Security, Deloitte, EclecticIQ, KPN en het security cluster HSD. Met als doel kennis te delen en nieuwe talenten te ontdekken die zich willen inzetten voor onze digitale veiligheid. De samen met een aantal HSD-partners ontwikkelde Human Capital Agenda (Cyber) Security vormt de basis van deze jaarlijkse Summer School. Zo dragen we samen bij aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.

Uitdagingen
Met achtergronden in technologie, beleid, recht en bedrijfsleven kwamen deelnemers online bijeen om meer te leren over een multidisciplinaire benadering van cybersecurity. Tijdens het zesdaagse programma leerden ze over cyberincidenten, cyberrisico- en dreigingsbeheer, cryptocurrency-onderzoeken, cybercrime as a service en de menselijke factor. Daarnaast werden ze uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor actuele cybersecurity vraagstukken van Universiteit Leiden, NCI Agency, Palo Alto Networks en Accenture Security. Daarnaast vond een HR-event plaats, waar de toekomstige cybersecurity-experts in contact werden gebracht met de organisatoren (experts en professionals) in het veld.

Joris den Bruinen, directeur veiligheidscluster HSD: “We hebben elkaar nodig om onze samenleving digitaal en fysiek veiliger te maken. Talentontwikkeling op het gebied van cybersecurity is hierbij cruciaal. De vraag naar nieuw talent neemt toe, niet alleen in aantallen professionals, maar ook in termen van gedegen kennis van de business. Het jaarlijkse ICSSS draagt hieraan bij.”

Lees ook over het Human Resource-event tijdens ICSSS 2021!

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!