Perry van der Weyden van Rijkswaterstaat naar Netcompany

Perry van der Weyden

04-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Perry van der Weyden van Rijkswaterstaat naar Netcompany

Perry van der Weyden, momenteel Hoofddirecteur-Ingenieur (HID CIV) en Chief Information Officer (CIO) bij Rijkswaterstaat, treedt per 15 oktober toe als partner bij IT-dienstverlener Netcompany uit Delft.

"Software is een onmisbare schakel om de doelstellingen van organisaties te verwezenlijken”, zegt Van der Weyden. “Met de innovatieve aanpak en de mogelijkheid van het modulaire framework wat Netcompany levert is er een unieke kans om organisaties verder te helpen. Ik wil hier graag aan meewerken en de ambities van Netcompany in Nederland realiseren", zo meldt hij in een persbericht.

Sander Kluin, Country Managing Partner van Netcompany Nederland, is trots en kijkt uit naar de komst van Van der Weyden, die in 2019 werd verkozen tot CIO van het Jaar. “De komst van Perry van der Weyden is een grote aanwinst voor ons team en de groeiambitie die we hebben. Zijn jarenlange ervaring en inzicht op het gebied van digitalisering sluit uitstekend aan op onze visie en versterkt onze samenwerking met de publieke sector.”

Van der Weyden is in de afgelopen 7,5 jaar verantwoordelijk geweest om de realisatie, instandhouding en ontwikkeling van de informatiehuishouding voor Rijkswaterstaat te regisseren en te faciliteren. Daarnaast heeft hij Rijkswaterstaat geholpen in de verdere digitalisering en het gebruik van data binnen interne processen. Een complexe en uitdagende opdracht vanwege de intrede van digitalisering bij de monitoring van alle verkeersstromen op weg en water, en beheer en onderhoud van de wegen, vaarroutes en objecten als viaducten, tunnels, sluizen, bruggen en waterkeringen. Netcompany levert ook diensten aan Rijkswaterstaat.

Van der Weyden studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en begon zijn carrière bij de gemeente Rotterdam. In 1985 stapte hij over naar PinkRoccade als senior business consultant outsourcing. Van 2003 tot 2011 was Van der Weyden directeur Shared Services organisatie ICT bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Tot 2014 werkte hij als directeur van het Shared Service Center ICT Haaglanden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds 2014 is Van der Weyden hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening en tevens CIO bij Rijkswaterstaat.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People, cio