Redactie - 07 september 2021

Fairphone staakt verkoop van Fairphone 3

Fairphone staakt verkoop van Fairphone 3 image

Fairphone, het Nederlandse initiatief dat volledig werkt met conflictvrije mineralen, zegt zijn Fairphone 3 gedag. Ondersteuning voor software en hardware van de smartphone blijft wel lopen.

De Fairphone 3 kwam in augustus 2019 uit als opvolger voor, u raadt het, de Fairphone 2. Het idee achter Fairphone is dat de toestellen, in tegenstelling tot de meeste andere smartphones, worden Fairphones gemaakt gebouwd onder goede arbeidsomstandigheden, uit conflictvrije materialen (denk aan cobalt waarvoor niemand is moeten sterven, bijvoorbeeld). Ze zouden ook volledig recycleerbaar zijn.

Versie 3 wordt binnenkort niet langer verkocht. Aangezien het hele idee achter de Fairphone is dat de toestellen lang meegaan, blijft ondersteuning wel doorlopen. Je kunt dus updates voor de Android-software en eventuele vervangstukken blijven vinden. De toestellen van het Nederlandse initiatief worden vooral in Europa verkocht. Verwacht wordt dat versie 4, deze keer met 5G-ondersteuning, een van deze maanden wordt aangekondigd.

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!