Keppel DC REIT verwerft datacenter in Eindhoven

Eindhoven centrum

06-09-2021 | door: Witold Kepinski

Keppel DC REIT verwerft datacenter in Eindhoven

Keppel DC REIT heeft een 100% belang verworven in een eigendom met twee datacentergebouwen in De Hurk, het grootste bedrijvenpark in Eindhoven, Nederland, voor 37,2 miljoen euro van een fonds aangesloten bij MCAP Global Finance (UK) LLP, de Europese dochteronderneming van Marathon Asset Management LP, met het hoofdkantoor in New York.

Het pand, gelegen aan de Dillenburgstraat 25A-25E, 25E1, 25F, 25G en 25J-25M, 5652 AM, krijgt de naam Campus Eindhoven. Het is de derde troef van Keppel DC REIT in Nederland en versterkt haar positie in deze belangrijke datacentermarkt in Europa.

Strategisch gelegen nabij het stadscentrum van Eindhoven en de internationale luchthaven, is het pand goed aangesloten op het Nederlandse snelwegennet. Eindhoven Campus, bestaande uit twee shell- en core-datacentergebouwen, een magazijn en een bijbehorend kantoorgebouw op de site, heeft een gecombineerd netto verhuurbaar oppervlak van ongeveer 83.841 m² en is volledig verhuurd met een WALE van 6,8 jaar 1 per verhuurbare oppervlakte en 8,5 jaar 1 naar huurinkomsten. De datacenterruimte wordt verhuurd aan een wereldwijd toonaangevende IT-dienstverlener.

Anthea Lee, CEO van Keppel DC REIT Management "Als een van de vier belangrijkste datacentermarkten in Europa en de achtste grootste datacentermarkt wereldwijd, is Nederland een strategische markt voor Keppel DC REIT. We zijn verheugd dat we om aan onze portfolio een kwalitatief en groen datacenter toe te voegen dat is gelegen in de belangrijkste technologiehub van Eindhoven.Met deze acquisitie diversifiëren we ook onze portfoliobasis met de toevoeging van een gevestigde datacenterklant en we kijken ernaar uit om sterke banden aan te knopen met Met deze troef blijven we gebruikmaken van de sterke fundamenten van Nederland om onze investeerders een stabiel en duurzaam rendement te bieden.”

De Nederlandse datacentermarkt zal naar verwachting een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 5,3% registreren over de prognoseperiode van 2021 tot 2026. Met verschillende transatlantische onderzeese kabels die direct met Nederland zijn verbonden, is het land een ideaal aanlandingspunt voor dataconnectiviteit tussen de VS en Europa. Nederland herbergt ook twee van de top 10 grootste internet exchanges ter wereld, namelijk de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en de Neutral Internet Exchange (NL-IX). De laatste heeft connectiviteitsaanwezigheid in Eindhoven, een grote stad in Nederland met een ecosysteem van meer dan 235 hightechbedrijven. De regio blijft aan kracht winnen als een belangrijke locatie voor bedrijven die oplossingen voor de digitale economie ontwikkelen.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter