Wouter Hoeffnagel - 08 september 2021

Apax Partners investeert in Efficy groep

Apax Partners investeert in Efficy groep image

Apax Partners verwerft een aandeel in de Efficy groep. Het bedrijf wordt hier naast oprichters Cédric Pierrard en Robert Houdart en Fortino Capital aandeelhouder. Apax Partners wil de organische en op overnames gebaseerde groeistrategie in Europa ondersteunen.

De Efficy groep werd in 2005 opgericht door Pierrard en Houdart, met als doel de lancering van een volledige en sterk aanpasbare SaaS CRM (Customer Relationship Management) oplossing. De groep, die haar hoofdkantoor in Brussel heeft, is aanwezig in 15 landen en telt meer dan 550 medewerkers, bijna 13.500 klanten en 330.000 dagelijkse gebruikers.

Groeistrategie

Met een groei in de dubbele cijfers, lanceerde Efficy in 2019 een strategisch plan. Het doel is om de omvang van het bedrijf met 5 te vermenigvuldigen zodoende 5% van de onafhankelijke CRM-markt in Europa te vertegenwoordigen en dit alles binnen 5 jaar. Om dit te bereiken zet de groep in op een strategie van organische groei en buy-and-build. De groep heeft sinds haar oprichting al meer dan 10 overnames gedaan.

Apax investeert in de CRM-leverancier met de afsluiting van zijn laatste Midmarket X-fonds op 1,6 miljard euro. Als nieuwe partner helpt Apax het Efficy team met het versnellen van haar groeistrategie om een onafhankelijke CRM marktleider in Europa te creëren, met name via belangrijke overnames. Apax droeg al bij aan de recente overname van APSIS in Zweden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!