Lenovo tweakt edge computing aanbod

ThinkSystem SE350 Edge Server

08-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lenovo tweakt edge computing aanbod

De Infrastructure Solutions Group (ISG) van Lenovo kondigt aan dat het als eerste de VMware-softwareoplossing voor de edge op de markt zal brengen die draait op de ThinkSystem SE350 Edge Servers (foto). De nieuwe oplossing wordt rechtstreeks aan de edge-locaties van klanten geleverd met de vooraf geïnstalleerde VMware-softwareoplossing op een paar robuuste en qua beveiliging verbeterde ThinkSystem SE350’s. Daarnaast kondigt Lenovo ook de verbetering aan van de beheersoftware Lenovo Open Cloud Automation, om de planning, implementatie en het lopende beheer van cloudimplementaties in datacenters te automatiseren, helemaal tot aan de edge-locaties. Organisaties kunnen nu hun datacentercloud en edge-infrastructuuroplossingen plannen met dezelfde beheersoftware.

Hybride werken is de volgende realiteit, waardoor de behoefte aan ‘edge to cloud’-oplossingen versnelt en Lenovo werkt aan slimmere infrastructuuroplossingen zodat klanten met succes door deze hybride werkplek kunnen navigeren. "Voor een betere bedrijfscontinuïteit, verbeterde applicaties en gebruikerservaringen worden hybride cloudmodellen zowel in de cloud als aan de edge ingezet. De vandaag aangekondigde nieuwe oplossing ondersteunt dit hybride model," aldus Charles Ferland, Vice President en General Manager, Edge Computing en Communication Service Providers bij Lenovo ISG. "Het kan tot de helft van de servers besparen die normaal nodig zijn en maakt optimaal gebruik van de ingebouwde netwerkfuncties van de ThinkSystem SE350 om alle andere netwerkelementen op de edge-locaties verder te verwijderen."

VMware's softwareoplossing voor de edge

Lenovo zal als eerste op de markt komen met VMware en zijn aanstaande softwareoplossing voor de edge die draait op Lenovo's ThinkSystem SE350. Deze oplossing zal het netwerken vereenvoudigen met ingebouwde schakeling en draadloze connectiviteit, waardoor er geen externe netwerkapparatuur meer nodig is aan de edge en de werking soepeler en naadlozer verloopt. VMware-klanten kunnen binnenkort genieten van dezelfde omgeving die ze in hun datacenter wensen, rechtstreeks op hun edge-locaties, door deze geïntegreerde en vooraf geladen bundel te bestellen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Lenovo nu klanten hun innovatie van het datacenter naar de publieke cloud en de edge brengen," zegt Muneyb Minhazuddin, VP, Edge Computing, VMware.

Deze nieuwe oplossing is ideaal voor afgelegen locaties die in staat moeten zijn om gegevens te verwerken dichter bij de bron en de gebruikers, inclusief winkels, productielocaties en scholen om er een paar te noemen. Door de robuuste aard van de ThinkSystem SE350 is deze oplossing bestand tegen extreme temperaturen en hoge schokniveaus. Bovendien zullen de gecodeerde harde schijven samen met de bewegings- en sabotagedetectie helpen om de gegevens en het apparaat veilig te houden.

Lenovo Open Cloud Automation

De implementatie van verre edge-locaties vereist een managementtoolset die organisaties naadloos in staat stelt taken te automatiseren, zonder dat daarvoor gespecialiseerd personeel ter plaatse nodig is. Lenovo heeft zijn Lenovo Open Cloud Automation-softwareoplossing uitgebreid met edge-ondersteunde functies, waardoor klanten met geavanceerde beheermogelijkheden een snellere time-to-value krijgen. Deze enkele interface automatiseert de planning, de implementatie en het lopende lifecycle management van de fysieke en virtuele infrastructuur die nodig is om cloudapplicaties in het datacenter en op duizenden edge-locaties te hosten.

De Open Cloud Automation-oplossing van Lenovo heeft klanten zoals T-Systems geholpen om hun IT-erfenis te behouden en klaar te maken voor de toekomst. T-Systems moest kosten besparen en zijn infrastructuur moderniseren met een open, end-to-end geautomatiseerd platform dat toekomstige workloads voor klanten on- en off premises kon hosten met behoud van zijn legacy-omgevingen "Standaard use cases zijn nu 100% geautomatiseerd binnen het platform via LOC-A," zegt Thomas Rumpf, CTO Private Cloud bij T-Systems. "We zijn echter nog steeds in staat om diensten aan te passen via sterk geautomatiseerde blauwdrukken, wat heeft geleid tot kostenefficiëntie in de orde van grootte van 30 tot 40% voor onze klanten."

Terug naar nieuws overzicht