Witold Kepinski - 08 september 2021

IT-distributeurs zien sterke vraag naar notebooks voor het onderwijs

IT-distributeurs zien sterke vraag naar notebooks voor het onderwijs image

De volumeverkoop van onderwijsnotebooks via de grootste distributeurs van West-Europa steeg in het tweede kwartaal van 2021 met +38% op jaarbasis, aangezien de vraag van instellingen en huishoudens hoog bleef, volgens de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door CONTEXT, een Brits IT-marktinformatiebedrijf. In Nederland steeg de verkoop met 51 procent.

“De stijging van de verkoop van notebooks voor het onderwijs was lager dan in de voorgaande kwartalen, waarin een aantal belangrijke institutionele deals werden gesloten”, zegt Marie-Christine Pygott, senior analist bij CONTEXT. "Ondanks deze tragere groei steeg het verkochte volume aan commerciële zenders nog steeds met +53% en dat aan retailers en consumentendetailers met +20%."

Het VK – de grootste markt voor de verkoop van educatieve notebooks door distributeurs – noteerde een kleine stijging (+3% jaar-op-jaar) in het aantal verkochte eenheden in het tweede kwartaal van 2021, na een driecijferige groei in voorgaande kwartalen toen distributeurs apparaten leverden aan een groot openbaar onderwijsinitiatief ontmoeten.

Hoewel er in het tweede kwartaal van dit jaar kleine dalingen waren in Italië en Frankrijk, hadden deze landen ook eerder een sterke stijging te zien van de verkoop van laptops die op het onderwijs gericht waren. Spanje en Duitsland – de op één na en de derde grootste markten – kenden in het tweede kwartaal van 2021 een driecijferige groei.

De markt voor mobiele apparaten voor het onderwijs groeide al in 2019-20, maar de vraag van instellingen nam toe als reactie op de pandemie - net als die van individuele consumenten.

"De sector zal de rest van het jaar aanzienlijke verkoopkansen blijven bieden aan OEM's en het kanaal, hoewel de groei waarschijnlijk langzamer zal zijn dan op het hoogtepunt van de pandemie", voegde Pygott eraan toe.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!