HPE bouwt supercomputer voor University of Hyogo in Japan

09-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE bouwt supercomputer voor University of Hyogo in Japan

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat het een nieuwe supercomputer heeft gebouwd voor de University of Hyogo, de toonaangevende openbare universiteit van Japan. De nieuwe supercomputer maakt gebruik van HPE Apollo-systemen om zich te richten op modellering, simulatie en kunstmatige intelligentie (AI) om onderzoek naar de meest complexe en dringende problemen van de samenleving te bevorderen.

Dit is de derde generatie supercomputer van de universiteit met aanzienlijk verbeterde prestaties om grote datasets uit te voeren met complexe wetenschappelijke gegevens over meteorologie, productie, natuurkunde en geneeskunde. De geavanceerde mogelijkheden zullen ook helpen de nauwkeurigheid van de resultaten te vergroten door het gebruik van AI en machine learning.

De nieuwe supercomputer, die is gehuisvest in het Center for Cooperative Work on Computational Science aan de Universiteit van Hyogo, zal middelen leveren om de groeiende onderzoeksvraag van academische instellingen en particuliere/publieke samenwerkingsinitiatieven te ondersteunen.

Terug naar nieuws overzicht