Dutch IT Cybersecurity Assembly bespreekt Cyber Resillience in het MKB

Dutch IT Cybersecurity Assembly bespreekt Cyber Resillience in het MKB

08-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dutch IT Cybersecurity Assembly bespreekt Cyber Resillience in het MKB

De Dutch IT Cybersecurity Assembly organiseert op 23 september in Fort Wierickerschans in Bodegraven met vertegenwoordigers uit de overheid en bedrijfsleven een Round Table discussie. Dit keer bespreken ze onder leiding van moderator Danny Frietman het thema ‘Cyber Resillience in het MKB’. Dutch IT Cybersecurity Assembly is een initiatief van Dutch IT Channel en Datto.

Witold Kepinski, Director Content en Editor in Chief Dutch IT channel: “Tijdens de Round Table sessie, waarbij een amuse diner wordt geserveerd, komen gasten van de Dutch IT Cybersecurity Assembly samen om te discussiëren hoe het MKB zich beter kan versterken tegen online gevaren. We bespreken het probleem en de aanpak van ransomware aanvallen vanuit verschillende invalshoeken zoals security technologie, risk management, legal en awareness. Ook onderwerpen als veilig en efficiënt thuiswerken, cloud security en privacy komen aan bod.”

Hans ten Hove, directeur Noord-Europa bij Datto: “Cybersecurity staat vandaag de dag hoog op de agenda bij IT-beslissers, digitale leiders en specialisten. In het MKB is echter niet altijd de nodige kennis en awareness rondom cybersecurity aanwezig. Kennis is echter wél noodzakelijk aangezien cybercriminelen zich steeds meer actief richten op het MKB en thuiswerkomgevingen van medewerkers. Dat doen ze met bijvoorbeeld DDoS-aanvallen, phishing en ransomware. Dat vraagt om meer bewustwording en skills. Daarom willen wij in samenwerking met toonaangevende stakeholders en thought leaders bijdragen aan een cyberbestendige MKB. Vandaar de tweede bijeenkomst van de Dutch IT Cybersecurity Assembly waar weer tal van prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en overheid aanwezig zullen zijn.”

Chatham House Rules
Tijdens de Round Table van de Dutch IT Cybersecurity Assembly, die wordt gemodereerd door Danny Frietman, zijn de Chatham House Rules van kracht waarbij deelnemers vrijuit kunnen spreken en van gedachten kunt wisselen met andere specialisten.

Dutch IT Cybersecurity Monitor

Van de Round Table worden de bevindingen en conclusies in het tweede Dutch IT Cybersecurity Monitor rapport gepubliceerd op de websites van dutchitchannel.nl en executive-people.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Security