Wouter Hoeffnagel - 09 september 2021

Equinix rondt overname Indiase datacenters af

Equinix rondt overname Indiase datacenters af image

Equinix voltooit de overname van de Indiase activiteiten van GPX Global Systems. Het bedrijf breidt hiermee uit naar de Indiase markt. Het bedrijf neemt in Mumbai een via glasvezel verbonden campus met twee datacenters over, in een all-cash transactie ter waarde van $ 161 miljoen.

De uitbreiding van Equinix naar India biedt kansen voor Indiase bedrijven die internationaal (willen) groeien. Tegelijkertijd biedt de uitbreiding ook kansen voor multinationals die groei en innovatie op de Indiase markt nastreven. Equinix India wordt geleid door India Managing Director Manoj Paul, een expert met meer dan twee decennia ervaring. Hij zet zijn kennis over de lokale datacenterindustrie in voor het ondersteunen van de digitale transformatietrajecten van bedrijven in India.

“Met de toevoeging van twee sterk onderling verbonden en hoogwaardige datacenters, biedt de uitbreiding van Platform Equinix naar India kansen voor extra uitbreiding in het hele land”, vertelt Manoj Paul. “Met de wereldwijde footprint van Equinix en het grootste ecosysteem van de sector zijn we sterk gepositioneerd om een drijvende kracht te zijn achter de digitale transformatie in India. Zo helpen we bedrijven een sprong voorwaarts te maken, zowel nationaal als wereldwijd.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!