Acquia neemt Widen over

10-09-2021 | door: Witold Kepinski

Acquia neemt Widen over

Acquia heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van Widen, een cloud-native maker van software voor digitaal activabeheer (DAM) en productinformatiebeheer (PIM). Widen verenigt digitale middelen zoals rich media, productinformatie en marketingkopieën in één workflow en biedt een intuïtieve interface om de toegang voor marketeers tot alle bronnen van een merk te democratiseren. Door een basis te bieden voor samenwerking, coördinatie en controle van de volledige levenscyclus van digitale content, stelt Widen marketeers en websitebouwers in staat om rijkere en meer onderscheidende klantervaringen te creëren met behulp van Acquia Open Digital Experience Platform (DXP).

Om op grote schaal gepersonaliseerde klantbetrokkenheid te creëren, creëren merken enorme hoeveelheden digitale inhoud. Traditioneel vereenvoudigt de DAM de toegang van marketeers tot deze inhoud en beheert versies en workflow om consistentie te garanderen. Maar binnen de context van een DXP moet een moderne DAM ook robuuste technische mogelijkheden en uitbreidbaarheid bieden. Een PIM-oplossing moet het mogelijk maken om productgegevens te verrijken met marketingkopieën en digitale middelen om gemakkelijk merkproductinhoud te creëren. Samen helpen deze mogelijkheden organisaties om onderscheidende digitale ervaringen te creëren en te verfijnen op basis van veranderende klantvoorkeuren.

“Acquia is al lang een gevestigde leider in het beheren van tekstuele website-inhoud. Nu, met Widen, zullen we in staat zijn om capaciteiten van wereldklasse te bieden rond rich media en productinformatie-inhoud”, zegt Dries Buytaert, medeoprichter en CTO van Acquia. “Widen wordt door brancheanalisten consequent als leider gerangschikt voor visie, uitvoering en aanwezigheid op de markt. We hebben vandaag tal van gezamenlijke klanten en geloven dat Widen-software waarde zal leveren aan Acquia Marketing Cloud- en Drupal Cloud-klanten. We zijn verheugd om het Widen-team te verwelkomen in de Acquia-familie en met hen samen te werken aan Acquia Open DXP.”

Terug naar nieuws overzicht
Software