Database developer SingleStore haalt tachtig miljoen dollar op

11-09-2021 | door: Witold Kepinski

Database developer SingleStore haalt tachtig miljoen dollar op

SingleStore, een database voor alle data-intensieve applicaties, heeft aangekondigd dat het 80 miljoen dollar aan primaire kapitaalfinanciering heeft opgehaald in zijn Series F-ronde - het nieuwste signaal van het succes van SingleStore's cloudactiviteiten en de adoptie van zijn cloud-native database gebouwd voor data-intensieve applicaties.

SingleStore gaf aan dat de 300%+ toename in het werven van nieuwe klanten voor zijn cloudservice en 150%+ jaar-op-jaar groei in cloud-inkomsten leidden tot een nieuwe ronde om innovatie en groei te blijven stimuleren. Insight Partners leidde de ronde, met deelname van nieuwe investeerder Hewlett Packard Enterprise. Bestaande investeerders Khosla Ventures, Dell Technologies Capital, Rev IV, Glynn Capital en Google Ventures namen ook deel.

"In de digitale-diensteneconomie is er een toenemende vraag naar data in elke dimensie, en dit leidt tot een nieuwe technologiefase die we het data-intensieve tijdperk noemen", zegt Raj Verma, CEO van SingleStore. “De status-quo van het samenvoegen van meerdere databases die voor eerdere tijdperken zijn gebouwd, levert niet de benodigde snelheid, eenvoud of efficiëntie op. SingleStore is de eerste database in de branche die is gebouwd om de uitdagingen van dit nieuwe tijdperk in één database op te lossen.”

Terug naar nieuws overzicht