Vertiv neemt de E&I Engineering Group over

10-09-2021 | door: Witold Kepinski

Vertiv neemt de E&I Engineering Group over

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, heeft aangekondigd dat het via haar dochterondernemingen een definitieve overeenkomst is aangegaan om E&I Engineering Ireland Limited en zijn dochteronderneming Powerbar Gulf LLC (“E&I”) over te nemen voor ongeveer 1,8 miljard dollar vooraf, plus het potentieel voor maximaal 200 miljoen dollar in contanten, op basis van het behalen van bepaalde winstmijlpalen in 2022.

De vooruitbetaling bestaat uit 1.170 miljoen dollar in contanten en ongeveer 630 miljoen dollar gewone aandelen van Vertiv. De transactie is unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van Vertiv en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

E&I, opgericht in 1986 door Philip O'Doherty, is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van elektrische schakelapparatuur en stroomdistributiesystemen, baanbrekende unieke in-house geïntegreerde ontwerpen van stroomoplossingen en technologie die is afgestemd op de individuele projectbehoeften van klanten. Met een jaarlijkse omzet van ongeveer 460 miljoen dollar (2021E) en 2.100 medewerkers, heeft E&I een lange geschiedenis in de stroomdistributiemarkt en diepe relaties met een blue-chip klantenbestand in meer dan 30 landen. De producten van E&I vertegenwoordigen een kritiek systeem van de stroominfrastructuur van het datacenter en concurreren in een adresseerbare markt van ongeveer 7 miljard dollar, die naar verwachting tot 2025 jaarlijks met 5% zal groeien.

"De overname van E&I vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de strategie van Vertiv, waarmee we ons portfolio van interne aandrijflijnen voor datacenters en vitale commerciële en industriële markten completeren", aldus Rob Johnson, Chief Executive Officer van Vertiv. “De combinatie zal de groeimogelijkheden en winstgevendheid van Vertiv versterken, terwijl Vertiv gedifferentieerde oplossingen kan leveren die de volledige stroominfrastructuur van een klant als een geïntegreerd systeem beheren. We kijken ernaar uit om de zeer bekwame teamleden van E&I aan de Vertiv-familie toe te voegen. Onze bedrijven delen een sterke cultuur van technische uitmuntendheid en innovatie en een passie om onze klanten van dienst te zijn met gedifferentieerde producten en service.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter