Redactie - 12 september 2021

Amazon EKS Anywhere nu algemeen beschikbaar

Amazon EKS Anywhere nu algemeen beschikbaar image

Tijdens AWS re:Invent 2020 kondigde Amazon Web Services (AWS) de nieuwe implementatie-opties aan van Amazon Elastic Container Service (Amazon ECS) Anywhere en Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) Anywhere voor het eigen datacenter. Nu kondigt AWS de algemene beschikbaarheid aan van Amazon EKS Anywhere, een implementatieoptie voor Amazon EKS waarmee een gebruike Kubernetes-clusters op locatie kunt maken en beheren met VMware vSphere. EKS Anywhere biedt eensoftwarepakket voor het maken en bedienen van Kubernetes-clusters op locatie en automatiseringstools voor ondersteuning van de levenscyclus van clusters.

EKS Anywhere brengt een AWS-beheerervaring naar het datacenter, voortbouwend op de punten van Amazon EKS Distro, een open-sourcedistributie voor Kubernetes die wordt gebruikt door Amazon EKS.

EKS Anywhere is ook open source. De complexiteit van het kopen of bouwen van eigen beheertools kan worden verminderd door EKS Distro-clusters te maken, de besturingsomgeving te configureren en software bij te werken. EKS Anywhere stelt je in staat clusterbeheer te automatiseren, ondersteuningskosten te verlagen en te stoppen met het gebruik van meerdere opensource-tools of tools van derden voor het bedienen van Kubernetes-clusters. EKS Anywhere wordt volledig ondersteund door AWS. Bovendien kun je de EKS-console gebruiken om alle Kubernetes-clusters te bekijken die overal worden uitgevoerd.

EKS Anywhere kan worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan producten van AWS-partners om klanten te helpen profiteren van EKS Anywhere en extra functionaliteit te bieden. Dit omvat Flux voor clusterupdates, Flux Controller voor GitOps, eksctl - een eenvoudige CLI-tool voor het maken en beheren van clusters op EKS en Cilium voor netwerken en beveiliging.

EKS Connector is nu in openbare preview in alle AWS-regio's waar Amazon EKS beschikbaar is. Amazon EKS Anywhere is nu beschikbaar om gebruik te maken van EKS-functies met on-premise infrastructuur, de acceptatie te versnellen met partnerintegraties, beheerde add-ons en samengestelde open-sourcetools.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!