CONTEXT belicht prognoses verkoop IT-producten via distributeurs

13-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CONTEXT belicht prognoses verkoop IT-producten via distributeurs

CONTEXT, een IT-marktinformatiebedrijf, heeft een nieuw distributieprognoserapport gelanceerd dat is ontworpen om bedrijven te helpen effectiever te plannen voor de tweede helft van 2021 en daarna. Het CONTEXT Forecasting Report bevat marktgegevens van Europese IT distributie in vijf belangrijke sectoren: pc's, server- en bedrijfsopslag, bedrijfsnetwerken, beeldschermen en printers.

Het combineert dit met de gedetailleerde categoriekennis van CONTEXT-analisten en deskundige input van IT-leveranciers, distributeurs en resellers over het hele kanaal, om lezers te helpen beter te anticiperen op de vorm en het tempo van marktherstel.

Deze editie, voor het derde kwartaal van 2021, bevat werkelijke jaar-op-jaar kwartaalprestatiecijfers tot het tweede kwartaal van 2021, en geprojecteerde prognoses voor de groei van eenheden en inkomsten tot het vierde kwartaal van 2021. Toekomstige rapporten zullen een vergelijkbare benadering volgen.

"Kennis is macht. En in een tijd als vandaag is het nog nooit zo belangrijk geweest voor die channel-bedrijven die de huidige situatie op de sterkst mogelijke manier willen beheren”, zegt CONTEXT Global Managing Director Adam Simon. “Daarom hebben we deze nieuwe bron van marktinformatie ontwikkeld: het is ontworpen om klanten te helpen met meer vertrouwen te plannen wanneer de regio begint te herstellen van een volatiele 18 maanden.”

CONTEXT prognoses voor de rest van het jaar:

Pc's: aanhoudende gezonde vraag naar mobiel computergebruik, aangedreven door hybride werken en kleinere onderwijsprojecten. De vraag van de consument kan afnemen als de pandemische beperkingen afnemen, terwijl aanhoudende leveringsproblemen de beschikbaarheid van notebooks en desktops zullen beïnvloeden.

Server- en data storage: de uitgaven aan infrastructuur zullen in het derde en vierde kwartaal blijven groeien, gestimuleerd door overheidsinvesteringen en een herschikking van IT-budgetten, weg van pc's. Tekorten aan componenten zullen de groei echter vertragen.

Enterprise-networking: Overheidsinvesteringen, met name het EU-covid-hulpfonds, zullen de verkoop van ondernemingen stimuleren, terwijl IoT-projecten en hybride werkpatronen de inkomsten uit verkoop van wireless networking zullen stimuleren. Langere levertijden als gevolg van tekorten aan componenten zullen de groei vertragen.

Beeldschermen: Gaming zal de consumentensector blijven stimuleren, terwijl bedrijven meer gaan investeren in beeldschermen voor thuiswerkers en kantoorgebonden personeel naarmate de pandemie afneemt. De prijzen voor monitoren zullen tegen het einde van het jaar stabiliseren en dalen, vooral voor consumentenmodellen.

Printers: als kantoren in H2 2021 weer opengaan, zullen de zakelijke printvolumes herstellen en zal de vraag naar toner toenemen. Het distributiekanaal wordt echter geconfronteerd met tekorten en volatiliteit als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen en productielijnen voor componenten.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware