KnowBe4 lovend over Security Awareness and Culture Professional-certificering

Jelle Wieringa

14-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KnowBe4 lovend over Security Awareness and Culture Professional-certificering

H Layer Credentialing, dat wereldwijd certificeringen voor IT-(security)professionals opzet, introduceert zijn nieuwe Security Awareness and Culture Professional (SACP)-certificering. De SACP-certificering is een erkende, onafhankelijke certificering die security-professionals die zich bezighouden met security awareness kunnen gebruiken om hun expertise met betrekking tot dit onderwerp te valideren. Met deze certificering zet H Layer een nieuwe standaard voor organisaties die een hoogwaardige security-cultuur nastreven en zich willen wapenen tegen de gevaren van social engineering. KnowBe4 is groot voorstander van degelijke training en certificeringen. Het bedrijf noemt het nieuwe initiatief van H Layer een 'solide aanvulling op bestaande trainingen en certificeringen en een waardevolle aantekening voor elke cybersecurity-professional'.

SACP-gecertificeerde specialisten zijn bekend met alle aspecten van een modern security awareness-programma en voldoen aan internationaal erkende professionele normen. Een SACP houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van de kennis over beveiliging, en gaat actief aan de slag met de overtuigingen en gedragingen van de medewerkers binnen zijn of haar organisatie. Onder andere door best practices voor security awareness-programma‘s toe te passen, de naleving van voorgeschreven trainingsdoelen te bewaken en alle betrokkenen voortdurend op de hoogte te houden over de effectiviteit van de programma’s die ze hebben uitgerold. Op deze manier draagt een SACP bij aan het bouwen en onderhouden van een goed functionerende security-cultuur.

Jelle Wieringa (foto), Security Awareness Advocate bij KnowBe4: “Effectieve cybersecurity bestaat uit een holistische aanpak van technologie, proces én mens. Deze laatste wordt door sommige organisaties nog wel eens vergeten. Een onafhankelijke certificering voor security awareness is een grote stap voorwaarts en onderstreept het belang van de menselijke factor in cybersecurity. Het bijzondere aan het initiatief van H Layer is dat ze ook expliciet aandacht besteden aan de security culture die de basis moet vormen voor een effectief en strategisch cybersecuritybeleid. Wat mij betreft dient een SACP-certificering als een belangrijke graadmeter voor organisaties die zoeken naar gekwalificeerde cybersecurity-experts.‘

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security