Omzet server verkoop daalt

Omzet server verkoop daalt

Omzet server verkoop daalt

Omzet server verkoop daalt

14-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Omzet server verkoop daalt

Volgens de IDC Worldwide Quarterly Server Tracker daalde de wereldwijde servermarktomzet jaar op jaar met 2,5% tot 23,6 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021 (2Q21). Het wereldwijde aantal serververzendingen overschreed het kwartaal de 3,2 miljoen eenheden, een stijging van slechts 0,1% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De omzet van de volumeserver stegen met 5,6% tot bijna 20 miljard dollar. De omzet van midrange-servers daalde met 30,0% tot 2,4 miljard dollar, en high-end servers daalden met 32,7% tot 1,3 miljard dollar.

"Over het algemeen waren de prestaties van de servermarkt in het tweede kwartaal gedempt omdat de markt enigszins verschoof naar serverconfiguraties met één socket", zegt Paul Maguranis , senior onderzoeksanalist, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "Terwijl servers die rechtstreeks van ODM's werden gekocht jaar na jaar afnamen, droeg een deel van het herstel van de achterstand in de hyperscale datacentergemeenschap bij aan een grote sprong in dit segment in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar."

Marktaandelen

HPE/H3C(a) sloot het kwartaal af met een statistisch gelijkspel met Dell Technologies voor de toppositie op de wereldwijde servermarkt. De omzetaandelen voor de twee bedrijven waren respectievelijk 15,7% en 15,6%.

Inspur/Inspur Power Systems staat op de derde plaats met een omzetaandeel van 9,4%.

Lenovo stond op de vierde plaats, terwijl IBM op de vijfde plaats eindigde, met respectievelijk 7,0% en 5,0%.

De ODM Direct-groep van leveranciers was goed voor 26,7% van de totale serveromzet en daalde jaar op jaar met 8,8% tot 6,3 miljard dollar, terwijl ze goed was voor 32,2% van alle eenheden die tijdens het kwartaal werden verzonden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware