Oracle boekt meer omzet met cloud services en licentie support

14-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle boekt meer omzet met cloud services en licentie support

Oracle heeft de fiscale resultaten van het eerste kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen met 4% op jaarbasis tot 9,7 miljard dollar. De inkomsten uit cloudservices en licentieondersteuning stegen met 6% tot 7,4 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en lokale licenties daalden met 8% tot 813 miljoen dollar. De GAAP-nettowinst steeg met 9% tot 2,5 miljard dollar.

De uitgestelde inkomsten op korte termijn bedroegen 10 miljard dollar. De bedrijfskasstroom steeg in de afgelopen twaalf maanden met 17% tot 15,3 miljard dollar.

"De resultaten in het eerste kwartaal waren uitstekend, aangezien de omzet in constante valuta 100 miljoen dollar overtrof, waarbij alle omzetsegmenten de prognoses overtroffen, en de non-GAAP-winst per aandeel beter dan de richtlijn met $ 0,08", aldus Oracle CEO, Safra Catz. “De twee nieuwe cloudbedrijven van Oracle, IaaS en SaaS, zijn nu goed voor meer dan 25% van onze totale omzet met een jaarlijkse run rate van 10 miljard dollar. Alles bij elkaar genomen zijn IaaS en SaaS de snelstgroeiende nieuwe bedrijven met de hoogste marge van Oracle. Naarmate deze twee cloudbedrijven blijven groeien, zullen ze onze algehele winstmarges helpen vergroten en de winst per aandeel verhogen.”

"Vorige week publiceerde Cloud Wars een artikel met de titel 'Oracle Leapfrogs Google in Major Cloud Ranking' met een samenvatting van een aankomend Gartner-rapport waarin de toonaangevende cloudinfrastructuurbedrijven worden beoordeeld", aldus Oracle-voorzitter en CTO, Larry Ellison. “Lees het artikel en het Gartner-rapport voor alle essentiële details. Oracle levert een aantal echt innovatieve infrastructuurdiensten. Vorig kwartaal hebben we de volgende generatie van 's werelds populairste open source-database, MySQL, uitgebracht, die nu de HeatWave in-memory query-accelerator en de AutoPilot-beheertools bevat. Veel klanten vonden onze nieuwe MySQL-cloudservice veel sneller, goedkoper en gebruiksvriendelijker dan SnowFlake, Aurora, RedShift en andere veelgebruikte clouddatabases.

Lees meer details op de website van Oracle.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud