Interxion maakt in Amsterdam Data Tower extra capaciteit beschikbaar

Interxion maakt in Amsterdam Data Tower extra capaciteit beschikbaar

14-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Interxion maakt in Amsterdam Data Tower extra capaciteit beschikbaar

De derde en laatste fase van de uitbreiding van het datacenter AMS17 van Interxion is afgerond voltooid. Met deze uitbreiding maakt de aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower. De uitbreiding aan datavloer biedt klanten in totaal 2.048 extra beschikbare vierkante meters met 2,4 megawatt aan extra vermogen.

De Amsterdam Data Tower is een carrier-neutrale datacenter en onderdeel van de connectiviteitshub van het Amsterdam Science Park. Deze voorziet in de connectiviteitsbehoeften van vele honderden klanten. Het uitgebreide ecosysteem van telecombedrijven, Internet Service Providers (ISP’s) en kabelleveranciers zorgt dat de Amsterdam Science Park Campus ook wel de Gateway to Europe wordt genoemd.

Meer ruimte en capaciteit

De toren werd in 2016 officieel geopend door Digital Realty. Nu, precies vijf jaar later, krijgen klanten meer ruimte en capaciteit beschikbaar, maar met hetzelfde niveau van dienstverlening en netwerkconnectiviteit. Het gebouw heeft nu totaal een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en 7 megawatt beschikbaar voor klanten. De heropening betekent tevens een strategische uitbreiding van de routekaart voor de wereldwijde infrastructuuroplossing van Digital Realty. Met PlatformDIGITAL kunnen klanten gedistribueerde workflows wereldwijd met elkaar verbinden binnen de groep verspreid over 290 datacenters in 47 metropoolregio’s en 24 landen.

Een nieuwe managed wave ‘metroconnect’ verbinding tussen de Amsterdam Data Tower (AMS17) en Amstel Business Park (AMS18) is aangelegd. Met de aanwezigheid van spelers zoals connectivity providers, ISP’s en grote Internet exchanges (zoals AMS-IX en NL-ix) geet klanten in Amsterdam toegang tot meer dan 700 providers op PlatformDIGITAL in Europa. Hiermee ondersteunt Interxion de groeiende digitale economie van Amsterdam, Nederland en Europa.

“De digitale economie hervormt in hoog tempo alle sectoren, zowel de publieke als de private. Als gevolg daarvan hebben ondernemingen steeds vaker behoefte aan een data-centrische aanpak”, zegt Michel van den Assem, Managing Director bij Interxion: A Digital Realty Company. “Onze aanwezigheid en uitbreiding op het Amsterdam Science Park voorziet in deze behoefte van zowel lokale als wereldwijde klanten. Door hun kritieke infrastructuur bij ons onder te brengen, profiteren klanten van toegang tot een bloeiende datagemeenschap met dichte netwerkconnectiviteit en interconnectiviteit met strategische Europese locaties.”

Bekijk de video van het Interxion event.

Bekijk de foto's van het Interxion event

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters