Cybercriminelen publiceren gestolen data ROC Mondriaan

14-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Cybercriminelen publiceren gestolen data ROC Mondriaan

Gestolen gegevens van ROC Mondriaan in Den Haag zijn door cybercriminelen op het darkweb gepubliceerd. Het gaat om gevoelige informatie, waaronder persoonsgegevens van zowel docenten als studenten en gegevens met betrekking tot de afhandeling van klachten.

Dit meldt NU.nl, dat de gegevens heeft ingezien. Een woordvoerder van ROC Mondriaan bevestigt dat de onderwijsinstelling is getroffen door een ransomwareuitbraak. De gegevens die nu zijn gepubliceerd zijn bij deze aanval buitgemaakt. De woordvoerder meldt dat de aanvallers een hoog bedrag eisten. In overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is het bedrag niet betaald.

ROC Mondriaan laat door een gespecialiseerd IT-bedrijf onderzoeken welke gegevens zijn gepubliceerd, meldt het op zijn website. "Dit onderzoek kost tijd", schrijft de onderwijsinstelling. NU.nl meldt dat onder meer persoonsgegevens van docenten en studenten, e-mailverkeer met ouders, klassenlijsten, financiële gegevens en bedrijfsprotocollen van ROC Mondriaan zijn uitgelekt.

Terug naar nieuws overzicht
Security