Fidelma Russo wordt CTO van HPE

15-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fidelma Russo wordt CTO van HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat Fidelma Russo is benoemd tot Chief Technology Officer van het bedrijf. In deze rol zal Fidelma de innovatieagenda en technologieroadmap voor HPE leiden en het ontwerp en de ontwikkeling van het HPE Greenlake edge-to-cloud-platform beheren.

"We zijn verheugd dat Fidelma zich bij het HPE-team voegt in deze belangrijke rol", zegt Antonio Neri, President en CEO van HPE. “Fidelma brengt diepgaande expertise in cloudservices, software en infrastructuur, gebouwd op een uitgebreide carrière in technologie. Haar diverse ervaring maakt haar bij uitstek geschikt om innovatie te stimuleren terwijl we onze transformatie versnellen en gedifferentieerde oplossingen op de markt brengen.”

"Ik ben zeer verheugd om deel uit te maken van Hewlett Packard Enterprise, een bedrijf met een diepe traditie van innovatie dat zich nu op een ander transformatiemoment in de industrie bevindt", aldus Fidelma. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met ons leiderschap, ingenieurs, ontwikkelaars, klanten, en partners terwijl we ons richten op het leveren van oplossingen die een uniforme as-a-service-ervaring bieden, van edge-to-cloud.”

Fidelma brengt meer dan 30 jaar technologisch leiderschap met zich mee van cloudservices, machine learning en analyse, wereldwijde IT-bedrijfsservices, servers, opslag, netwerken, back-up en infrastructuur. Meest recentelijk was ze senior vice president en algemeen manager van de Cloud Services business unit bij VMware, en bekleedde ze ook senior leiderschapsposities bij Dell EMC, HP, Iron Mountain en Sun Microsystems. Ze is momenteel directeur van SBA Communications en zetelt in het Auditcomité.

Fidelma heeft een bachelor of science in elektrotechniek van University College Cork, een master in computerwetenschappen van Boston University, en voltooide het Internet of Things Executive-opleidingsprogramma aan de Sloan School of Management van MIT.

Terug naar nieuws overzicht