Microsoft kondigt nieuw aandelen inkoop programma aan

15-09-2021 | door: Witold Kepinski

Microsoft kondigt nieuw aandelen inkoop programma aan

Microsoft heeft aangekondigd dat de raad van bestuur een kwartaaldividend van $ 0,62 per aandeel heeft aangekondigd, wat een stijging van 6 cent of 11% weerspiegelt ten opzichte van het dividend van het vorige kwartaal. Het dividend is betaalbaar op 9 december 2021 aan de geregistreerde aandeelhouders op 18 november 2021. De ex-dividenddatum is 17 november 2021.

De raad van bestuur keurde ook een nieuw programma voor de inkoop van eigen aandelen goed, waarmee tot 60 miljard dollar aan inkoop van eigen aandelen wordt toegestaan. Het nieuwe aandeleninkoopprogramma, dat geen vervaldatum heeft, kan op elk moment worden beëindigd.

De raad van bestuur keurde de benoeming goed van Brad Smith als president en vicevoorzitter van Microsoft. "Dit weerspiegelt de unieke leiderschapsrol die Brad speelt voor het bedrijf, onze raad van bestuur en mij, met overheden en andere externe belanghebbenden over de hele wereld", zegt Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. Dit is een bijgewerkte uitvoerende rol voor Smith, die zal blijven rapporteren aan de Nadella.

Daarnaast maakte het bedrijf de datum bekend voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2021, die zal worden gehouden op 30 november 2021. Aandeelhouders zullen bij sluiting van de handel op 30 september 2021, de registratiedatum, het recht hebben om op hun aandelen te stemmen.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van dit jaar zal virtueel worden gehouden en gehost door Satya Nadella, voorzitter en chief executive officer; Amy Hood, financieel directeur; Brad Smith, president en vice-voorzitter; en John W. Thompson, leidend onafhankelijk bestuurder van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Software