Mailchimp overgenomen door Intuit

15-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Mailchimp overgenomen door Intuit

Intuit neemt e-mailmarketingbedrijf Mailchimp over voor ongeveer 12 miljard dollar. Met behulp van Mailchimp wil Intuit een centrum worden voor de groei van kleine bedrijven.

Over de overname gingen al geruchten. Bloomberg meldde onlangs dat Intuit op het punt stond Mailchimp over te nemen. Intuit bevestigt de overname nu op zijn website. Met Mailchimp krijgt Intuit 'technologie op schaal' in handen met een wereldwijd bereik.

Engagement en marketing

Mailchimp is opgericht in 2001 in het Amerikaanse Atlanta. Het bedrijf richtte zich initieel op e-mailmarketingoplossingen, maar is inmiddels doorgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van engagement en marketing. Intuit meldt dat Mailchimp een wereldwijd bereik heeft van 13 miljoen gebruikers, 2,4 miljoen maandelijks actieve gebruikers en 800.000 betalende gebruikers.

Intuit is onder meer bekend van zijn belastingsoftware TurboTax, dat vooral in de Verenigde Staten (VS) veel wordt gebruikt. Met behulp van Mailchimp wil het bedrijf marketingdiensten aanbieden aan kleine en middelgrote bedrijven. Mailchimp kan op zijn beurt gebruikmaken van de kunstmatige intelligentie van Intuit.

Terug naar nieuws overzicht