Vertiv Avocent ADX Ecosystem vereenvoudigt beheer op afstand van IT-assets

17-09-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vertiv Avocent ADX Ecosystem vereenvoudigt beheer op afstand van IT-assets

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert het Vertiv Avocent ADX Ecosystem. Dit is een platform voor IT-beheer waarmee organisaties tegemoet kunnen komen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun datacenter. Het Avocent ADX Ecosystem omvat apparatuur en software die zijn ontwikkeld met het oog op complexere hybride netwerkarchitecturen en de behoeften van mobiele en thuiswerkers. Het platform is per direct verkrijgbaar in de regio EMEA.

Het nieuwe Avocent ADX Ecosystem bouwt voort op de technologische basis en het thought leadership van Avocent. Het platform is ontwikkeld voor gebruik binnen bedrijfsnetwerken, edge computing-omgevingen, cloud- en colocatieomgevingen. Het biedt medewerkers snelle en probleemloze toegang tot, en grip op de data die nodig is voor engineering- en ontwerptaken, videobewerking en andere streaming-toepassingen met hoge resolutie.

Open standaarden, platforms en API’s

Het Avocent ADX Ecosystem is ontwikkeld op basis van een gemeenschappelijke architectuur en biedt gebruikers toegang tot open standaarden, platforms en API’s. Het maakt daarnaast snelle, veilige en schaalbare implementaties van IT-apparatuur mogelijk van de kern van het bedrijfsnetwerk tot aan de netwerk edge. Het Avocent ADX Ecosystem maakt gebruik van de Avocent Core Insight (Avocent ACI)-technologie om de communicatie met apparaten met Redfish-ondersteuning te optimaliseren. Het samenspel van deze technologieën stelt de oplossing in staat tot het elimineren van obstakels voor beheer op afstand van gedistribueerde en hybride architecturen. Het Avocent ADX Ecosystem maakt het mogelijk om systemen op te schalen in aansluiting op de groei van het netwerk, speciaal aangewezen gebruikers veilige toegang te bieden en videomogelijkheden met hoge resolutie te bieden voor moderne technologieën zoals USB-C-connectors.

“Klanten zijn voor hun bedrijfsnetwerken, netwerk edges, cloud- en colocatieomgevingen op zoek naar een effectievere manier om veilige toegang tot systemen te bieden. Dit is nodig vanwege de snelle groei van mobiel en thuiswerken en het takenpakket van systeembeheerders van de afgelopen twee jaar”, zegt Rob Brothers, program vice president Datacenter & Suppport Services bij IDC. “Vertiv voorziet op schaalbare wijze in deze behoefte met zijn nieuwe Avocent ADX-platform.”

“Datacenters van elke omvang worden steeds complexer door de snelle groei van het aantal toepassingsscenario’s voor AI, IoT, 5G en andere data-intensieve technologieën. Bovendien worden steeds meer IT-platforms buiten het traditionele datacenter gehost. Het is daarom van cruciaal belang dat platforms voor IT-beheer zich verder ontwikkelen in aansluiting op deze nieuwe uitdagingen, veiliger worden en effectievere ondersteuning bieden voor een nieuwe lichting applicaties”, zegt Angie McMillin, vice president en directeur IT Systems bij Vertiv. “De focus van Vertiv op innovatie en de uitdagingen van zijn klanten heeft geresulteerd in de ontwikkeling van het Avocent ADX Ecosysystem. Dit platform maakt gebruik van moderne en open architecturen, die bijdragen aan snel, efficiënt en geavanceerd beheer van IT-apparatuur en infrastructuurcomponenten, zoals servers, externe sensoren en noodstroomvoorzieningen.”

Krachtigere gebruikerservaring bieden

Het Avocent ADX Ecosystem omvat diverse componenten die afzonderlijk of in combinatie kunnen worden gebruikt om voor een krachtiger gebruikerservaring te zorgen. Het platform biedt grip op virtuele en fysieke IT-infrastructuren en beheer van zowel KVM- als seriële sessies voor honderd of meer gelijktijdige gebruikers. De Rack Manager biedt schaalbaarheid met consolidatie van IP-adressen voor uiteenlopende apparaten. De remote 4K KVM-switch verhoogt de productiviteit van eindgebruikers en biedt hogere snelheden en bandbreedte dan concurrerende standaarden en 4K KVM-switches.

Het is met name effectief aan de netwerk edge, waar vaak sprake is van problemen op het gebied van schaalbaarheid en groei.

  • Avocent ADX MP1000 Management Platform: Vereenvoudigt het beheer, de beveiliging en automatisering van virtuele en fysieke IT-infrastructuren binnen het bedrijfsnetwerk en aan de rand daarvan. Het platform biedt beheermogelijkheden voor serviceprocessors, virtuele machines, IP KVM-modules en appliances voor toegang op afstand.
  • Avocent ADX RM1048P Rack Manager: Maakt het mogelijk om diverse IT-apparaten op een rack aan te sluiten en te beheren. De oplossing kan met of zonder de Avocent ADX MP1000 worden ingezet. De Rack Manager consolideert IP-adressen om te voorkomen dat er een tekort aan IP-adressen optreedt naarmate er meer apparatuur aan het rack wordt toegevoegd. De oplossing maakt gebruik van power over ethernet (PoE) om de noodzaak van kabels binnen het rack te reduceren.
  • Avocent ADX IPUHD 4K IP KVM Switch: Deze nieuwe aanvulling op de Vertiv KVM-reeks biedt per sessie ruimte voor meer dan 100 gebruikers en 48 unieke bestemmingen. De KVM-switch biedt 4K video en uiterst snelle prestaties (20 GB voor uplinks) ter ondersteuning van realtime beheer op afstand van apparatuur en data. Elke switch is voorzien van USB-C-connectors met kortere kabellengtes. Dankzij PoE en IP-consolidatie is er aanzienlijk minder bekabeling nodig.
Terug naar nieuws overzicht
Datacenters