Corona crisis geeft boost in vraag naar moderne bedrijfsapplicaties

Corona crisis geeft boost in vraag naar moderne bedrijfsapplicaties

Corona crisis geeft boost in vraag naar moderne bedrijfsapplicaties

20-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Corona crisis geeft boost in vraag naar moderne bedrijfsapplicaties

De markt voor bedrijfsapplicaties bleef groeien in 2020 toen organisaties hun inspanningen op het gebied van digitale transformatie versnelden als reactie op de bedrijfsstoringen veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Volgens een nieuw rapport van International Data Corporation ( IDC ) groeide de markt voor bedrijfsapplicaties in 2020 jaar op jaar met 4,1%, met een wereldwijde omzet van 241 miljard dollar. De top 5 leveranciers van bedrijfsapplicaties in 2020 waren SAP, Salesforce, Oracle, Intuit en Microsoft, die samen goed waren voor 22,8% van de wereldwijde omzet.

Digitale veerkracht, het vermogen van een organisatie om zich snel aan te passen aan bedrijfsverstoringen door gebruik te maken van digitale mogelijkheden om niet alleen de bedrijfsactiviteiten te herstellen, maar ook te profiteren van gewijzigde omstandigheden, werd in 2020 een centraal punt voor organisaties, aldus IDC. Als de belangrijkste technologiesystemen die de meeste organisaties gebruiken om zaken te doen, zijn bedrijfsapplicaties van cruciaal belang voor zowel de veerkracht van een organisatie als de digital-first-strategie.

"Digitale veerkracht is een vereiste in de digital-first-wereld. Om zich snel aan te passen aan een bedrijfsverstoring, moet een bedrijf zijn digitale mogelijkheden benutten binnen zijn zakelijke applicatieportfolio. Modulaire, intelligente applicaties helpen de organisatie de gegevens te benutten en inzichten te verkrijgen om beter te kunnen manoeuvreren de organisatie zodat ze veerkrachtig kan blijven en kan profiteren van de gewijzigde omstandigheden", zegt Mickey North Rizza, Program Vice President, Enterprise Applications and Digital Commerce bij IDC.

IDC voorspelt dat de wereldwijde inkomsten voor de markt voor enterprise applicaties in 2025 bijna 334 miljard dollar zullen bedragen, aangezien organisaties hun applicatieportfolio's vernieuwen om de digitale veerkracht en flexibiliteit te leveren die nodig zijn om te gedijen in de digitale economie. Dit zal een geleidelijk proces zijn, aangezien organisaties hun huidige portfolio's en de vele aanpassingen in deze applicaties evalueren en een transformatiestrategie in kaart brengen. De vraag naar public cloudgebaseerde bedrijfsapplicaties zal naar verwachting een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 13,6% over vijf jaar opleveren, waarmee de CAGR van 6,7% voor de totale markt wordt overtroffen en in de komende jaren on-premises software wordt ingehaald.

De markt voor bedrijfsapplicaties bestaat uit de volgende secundaire markten: enterprise resource management (ERM), customer relationship management (CRM), technische applicaties, supply chain management (SCM) en productieapplicaties. Elk van deze secundaire markten bestaat uit meerdere functionele markten aldus IDC.

Terug naar nieuws overzicht
Software