Sterke vraag naar externe OEM storage systemen

Sterke vraag naar externe OEM storage systemen

Sterke vraag naar externe OEM storage systemen

Sterke vraag naar externe OEM storage systemen

Sterke vraag naar externe OEM storage systemen

19-09-2021 | door: Witold Kepinski

Sterke vraag naar externe OEM storage systemen

Volgens de IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, groeide de wereldwijde marktomzet voor externe OEM-opslagsystemen voor ondernemingen met 9,7% jaar op jaar tot 6,9 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021 (2Q21). De totale verzonden externe OEM-opslagcapaciteit steeg met 27,9% op jaarbasis tot 22,1 exabytes tijdens het kwartaal.

De omzet gegenereerd door de groep van Original Design Manufacturers (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkopen, daalde met 7,7% op jaarbasis in 2Q21 tot 6,4 miljard dollar, terwijl de verzonden capaciteit jaar op jaar met 13,8% groeide tot 88,7 exabyte. De leveringen van zakelijke opslagcapaciteit voor de hele markt (externe OEM + ODM Direct + servergebaseerde opslag) stegen met 25,2% tot 156,1 exabytes.

"Het marktherstel voor externe opslagsystemen dat in het eerste kwartaal van 2021 werd waargenomen, zette zich in het tweede kwartaal nog sterker voort", zegt Zsofia Madi-Szabo , onderzoeksmanager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "De mate waarin de vraag terugkeerde, werd sterk beïnvloed door de snelheid waarmee elke regionale economie is hersteld van de moeilijkheden die gepaard gaan met de wereldwijde pandemie."

Marktleiders Enterprise External OEM Storage Systems

Dell Technologies was de grootste leverancier van externe opslagsystemen voor ondernemingen tijdens het kwartaal, goed voor 26,8% van de wereldwijde omzet. HPE/H3C was de tweede grootste leverancier tijdens het kwartaal met 10,9% van de omzet.

NetApp en Huawei delen de derde plaats met respectievelijk 9,9% en 8,9% van de totale omzet. Drie leveranciers, Hitachi, IBM, en Pure Storage, delen de vijfde plaats in de markt met een aandeel van 4,9%, 4,7% en 4,1% .

Hoogtepunten van op flash gebaseerde opslagsystemen

De totale markt voor All Flash Array (AFA) overtrof in het kwartaal een omzet van 2,7 miljard dollar, een stijging van 7,6% op jaarbasis. De markt voor Hybrid Flash Array (HFA) overtrof een omzet van 2,8 miljard dollar, een stijging van 13,3% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Hoogtepunten van regionaal extern opslagsysteem

De opslagomzet in China groeide jaar op jaar met 33,3%. Japan daalde in 2Q21 met 21,2% in vergelijking met 2Q20, terwijl Azië/Pacific (exclusief Japan en China) met 15,4% steeg. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeiden met 3,7% op jaarbasis, terwijl Centraal- en Oost-Europa (CEE) een dubbelcijferige groei van 26,0% lieten zien. De Verenigde Staten stegen met 5,9% en Canada groeide met 29,5%. Latijns-Amerika zag dit kwartaal de eerste groei van de inkomsten uit externe opslag sinds 1Q20, een stijging van 12,5%.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware