Exosite en Evalan lanceren gezamenlijke remote monitoring oplossing

20-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Exosite en Evalan lanceren gezamenlijke remote monitoring oplossing

Evalan, een IoT-gatewayprovider die klanten helpt bij het ontwikkelen van veilige en connected oplossingen gaat samenwerken met Exosite LLC, een leverancier van Industrial Internet of Things (IIoT)-platformen. De samenwerking combineert Exosite's ExoSense remote monitoring toepassing met Evalan's BACE hardware. De end-to-end oplossing voor remote monitoring die hierdoor ontstaat, is veilig, binnen enkele minuten te implementeren en voor aanpassingen is geen codering vereist.

De BACE-gatewaymodule van Evalan kan rechtstreeks worden aangesloten op elke asset in het veld via verschillende industriële protocollen, waaronder RS485/Modbus, CANbus en UART. De module bevat een optionele CO2-sensor en RFID-scanner, maar kan ook worden geconfigureerd om te werken met externe sensoren, waaronder temperatuur, lichtintensiteit, vochtigheid en aanwezigheid.

De BACE-module communiceert assetgegevens naar de cloud via de LTE-M/NB-IoT-infrastructuur, die deel uitmaakt van het 4G-netwerk en waarmee BACE connectiviteit over lange afstanden biedt. De BACE-module regelt alle IoT-functies tussen de module en de cloud, inclusief datatransmissie, security, over-the-air (OTA) software-updates, provisioning en inbedrijfstelling.

Toegang tot belangrijke functionaliteiten
Zodra de BACE-gatewaymodule is verbonden met de cloud, gebruikt deze een Exosite IoT-connector om onmiddellijk gegevens naar de ExoSense-applicatie te versturen. In de applicatie hebben gebruikers toegang tot belangrijke functionaliteiten voor remote monitoring, waaronder:

Aanpasbare dashboards: Bekijk de data met drag-and-drop dashboards op afstand en op elk apparaat. Hierdoor ontstaat snel inzicht in de conditie van de machine en zijn er minder locatiebezoeken nodig.

Historische analyse: Visualiseer historische gegevens met eenvoudige en complexe lijndiagrammen om problematische trends en kritieke gebeurtenissen te identificeren.

Standaardregels: Detecteer waarschuwings- en kritieke toestanden met kant-en-klare regels, inclusief aanhoudende grenswaarden en vergelijkingsfuncties.

Waarschuwingen en meldingen: Activeer e-mail/sms-waarschuwingen op basis van realtime status om uitvaltijd te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Visuele statusindicatoren: Visualiseer de staat van de apparatuur met de belangrijkste indicatorpanelen, zodat gebruikers snel corrigerende maatregelen kunnen nemen wanneer dat nodig is.

Analyse: Maak gebruik van operationele analyses en gegevenstransformaties om onderhoud te voorspellen, processen te verbeteren en machine learning mogelijk te maken.

"Wij zijn van mening dat ExoSense en BACE samen een concurrerende IoT-oplossing bieden voor veel gebruikssituaties", zegt Henk Schwietert, CEO van Evalan. “Vooral voor toepassingen waar kosten, veiligheid en time-to-market er echt toe doen. Het verlagen van de drempel voor nieuwe IoT-implementaties is een van onze strategische doelstellingen, en door onze samenwerking met Exosite kunnen we dat waarmaken.”

"We verheugen ons op de samenwerking met Evalan om klanten een eenvoudige en veilige oplossing voor bewaking op afstand te bieden", zegt Steve VanderSanden, COO, Exosite. “ExoSense is een krachtige toepassing voor remote monitoring die eenvoudig te implementeren en aan te passen is. In combinatie met Evalan’s BACE-hardware hebben klanten een end-to-end-oplossing die direct kan worden gebruikt. Ze kunnen snel beginnen met het monitoren van apparatuur en het beheren van de conditie van hun assets. Vanaf de eerste dag zien ze de toegevoegde waarde voor het bedrijf."

Terug naar nieuws overzicht