Incision en OK learning slaan handen ineen

20-09-2021 | door: Witold Kepinski

Incision en OK learning slaan handen ineen

Incision breidt zijn platform uit met de overname van OK Learning. Incision zal de interactieve modules integreren in een nieuw interactief platform, genaamd ‘Incision Interactive’. Beide oprichters van OK learning blijven betrokken. OK Learning ondersteunt operatieassistenten bij het ontwikkelen van chirurgische kennis en vaardigheden met behulp van interactieve video en ‘performance support’. Via zogenaamde interactieve modules krijgen operatieassistenten informatie aangeboden met vragen en tips, op een aantrekkelijke manier. Hiermee wordt de operatieassistent optimaal ondersteund voor het werk op de OK.

Bart de Graaff, medeoprichter van OK Learning: “In een dynamische omgeving als de operatiekamer is het bijhouden van vakkennis van de professionals van groot belang. Met de e-learning modules en de performance support app heeft OK learning dé oplossing ontwikkeld om flexibel op de ontwikkelingen op de OK te kunnen inspelen. We blijven de professionals op een goede, aantrekkelijke en meetbare manier ondersteunen bij hun ontwikkeling.”

Ruim 50 interactieve cursussen en diverse nieuwe functies worden toegevoegd aan het interactieve platform van Incision. Voorbeelden van modules zijn EVAR/TEVAR, thoraxdrainage en verschillende modules over hygiëne en infectiepreventie zoals druppelisolatie en contactisolatie.

Cherida Louz, mede-oprichter van OK Learning: “Als operatieassistent kreeg ik modules voor verpleegkundigen voor bij- en nascholing die niet passend waren. Er waren geen modules specifiek voor operatieassistenten. Dit was voor mij mijn drijfveer om als operatieassistent en onderwijskundige modules te ontwikkelen waar je de eigen praktijk goed in herkent.”

Incision’s platform groeit door

Dit is de tweede aanwinst van Incision op het gebied van interactief leren. Eerder dit jaar voegde Incision ‘Snijgerei’ toe aan het platform, een app ontworpen om interactief en makkelijk kennis op te doen van chirurgische instrumenten. Het interactieve platform van Incision zal in de nabije toekomst verder uitgebreid worden met modules om chirurgische teams voor te bereiden op risicovolle taken. Denk aan modules omtrent medische apparatuur, vaardigheden, disposables, implantaten en chirurgische procedures.

Met de recente uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk, Zweden, België en het Midden-Oosten zet Incision in op verdere groei. Er gaan geruchten dat Incision op 12 oktober een nieuw product lanceert tijdens de Intelligent Health AI conferentie, gericht op het verbeteren van chirurgische workflows.

Terug naar nieuws overzicht